'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Η ανεργία θα κινηθεί στα επίπεδα του 1960 και η αγοραστική κίνηση του 1984!!!

Η Ελλάδα του αύριο τρέχει ολοταχώς 50 χρόνια πίσω στέλνοντας τους έλληνες για μια ακόμη φορά να εργαστούν στο εξωτερικό...

Το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου είναι η ισότητα στον πάτο του καζανιού...!
Στο 14,3% προβλέπεται να φθάσει το ποσοστό ανεργίας το 2011, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, ενώ η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι το ποσοστό θα εκτιναχθεί στο 20%.
Τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν ......

σε επίπεδα ανεργίας του 1960.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», η πρόβλεψη για την υψηλή ανεργία δεν προβληματίσει μόνο ΓΣΕΕ, αλλά και τους εκπροσώπους της τρόικας.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα Πόουλ Τόμσεν, φέρεται να έχει δηλώσει την αισιοδοξία του κλιμακίου ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά όχι τους στόχους της ανταγωνιστικότητας και της πραγματικής οικονομίας. Ακόμα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «πρέπει να μετατοπιστούν οι πολιτικές σε κατεύθυνση που να ενισχύονται οι συντελεστές της πραγματικής οικονομίας».
Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε αυτές τις συνθήκες ακόμα και αν η ανάκαμψη του 2013 συνδυαστεί με ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ κατά 0,4%, εξαιρετικά δύσκολα θα μπορούσε να ανατραπεί η δυσμενή εικόνα».
Στο μεταξύ, σε παλαιότερες εποχές και συγκεκριμένα στο 1984, επιστρέφει και η αγοραστική δύναμη.
Φέτος η αγοραστική κίνηση είναι πεσμένη κατά 10% έως 20%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος Θεόδωρο Βάρδα.
Η κίνηση είναι πεσμένη παρόλο που οι προσφορές στις φετινές θερινές εκπτώσεις φθάνουν ακόμα και το 70%


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου