'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Μια ασυνήθιστη προφητεία…

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προέβλεψε το τέλος του προδότη που κάρφωσε το κύκλωμα των 10 Ρώσων κατασκόπων στις ΗΠΑ 
 Βλαντίμιρ Πούτιν: «Οι προδότες έχουν πάντα άσχημο τέλος». Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας προφήτευσε το τέλος του προδότη, αυτού που κάρφωσε το κύκλωμα των 10 Ρώσων κατασκόπων στις ΗΠΑ.

Είναι μάλλον η πρώτη φορά στο σύγχρονο κόσμο που ένας αρχηγός κράτους επισήμως και δημοσίως προφητεύει το τέλος των προδοτών. Σε αντιδιαστολή προανήγγειλε ότι η καριέρα των κατασκόπων που γύρισαν από τις ΗΠΑ θα είναι λαμπρή και η ζωή τους εξασφαλισμένη. Ένα πρώην στέλεχος της KGB, όπως ο Β. Πούτιν, μάλλον ξέρει τι λέει όταν μιλάει για τον κόσμο των κατασκόπων. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι γνωστός για την ευθύτητά του και την αποτελεσματικότητά του. Ποτέ όμως έως σήμερα δεν παραδέχθηκε πράξεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Έχει λοιπόν τους λόγους του που αυτή τη φορά προφητεύει το μέλλον των προδοτών, τους οποίους και γνωρίζει. Η ωραία Άννα Τσάτμαν βρίσκεται πλέον στη Ρωσία μετά την απέλασή της από τις ΗΠΑ, μαζί με άλλους 9 συνεργάτες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Β. Πούτιν φρόντισε να συναντηθεί με τους πράκτορές του να τραγουδήσει και να διασκεδάσει μαζί τους αλλά και να τους διαβεβαιώσει για τη συνέχεια της καριέρας τους. Το καταπληκτικό και ασυνήθιστο είναι ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός δημοσιοποίησε τη συνάντηση. Το έκανε μάλιστα από την Ουκρανία, με την οποία η Μόσχα έως χθες αντιμετώπιζε πλείστα όσα προβλήματα. Άρα ο συμβολισμός είναι πολλαπλός.
«Τους συνάντησα. Μιλήσαμε για τη ζωή», δήλωσε το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο Ρώσος πρωθυπουργός δεν θέλησε να αναφέρει τον τόπο όπου έγινε η συνάντηση. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, πως μεταξύ των κατασκόπων με τους οποίους συναντήθηκε ήταν και η Άννα Τσάπμαν, η οποία έλαβε και τη μεγαλύτερη δημοσιότητα.
«Με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, τραγουδήσαμε το “Με τι αρχίζει η πατρίδα;’’», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε τραγούδι που ακούστηκε για πρώτη φορά το 1960 σε σοβιετική ταινία της εποχής με τίτλο «Η ασπίδα και το ξίφος» του σκηνοθέτη Βλαντίμιρ Μπασόφ, η οποία περιγράφει τη μοίρα ενός σοβιετικού κατασκόπου που εργάζεται στη ναζιστική Γερμανία.
Ο Βλ. Πούτιν δήλωσε ότι γνωρίζει τα ονόματα όλων των «προδοτών» που συνέβαλαν στη σύλληψη των Ρώσων κατασκόπων, αλλά θεώρησε «άκομψο» να μιλήσει για την πιθανή τιμωρία τους. «Είναι ένα ευαίσθητο θέμα που δεν μπορεί να συζητηθεί στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.«Οι άνθρωποι αυτοί ζουν με τους δικούς τους νόμους, και όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών γνωρίζουν τους νόμους αυτούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν, προσθέτοντας ότι «οι προδότες έχουν πάντα άσχημο τέλος». Όσο για τους εν λόγω Ρώσους πράκτορες, ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι «πρόκειται να εργαστούν». «Είμαι σίγουρος ότι θα βρουν μία αξιοπρεπή θέση και ότι η ζωή τους θα είναι ενδιαφέρουσα και λαμπερή», υποσχέθηκε ο Ρώσος πρωθυπουργός. Οι δέκα Ρώσοι κατάσκοποι μεταφέρθηκαν στις 9 Ιουλίου από τις ΗΠΑ στη Βιέννη και από εκεί στη Ρωσία, στο πλαίσιο μιας κινηματογραφικής ανταλλαγής κατασκόπων μεταξύ των δύο χωρών.
Μέρες δόξας για τους κατασκόπους στη Ρωσία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στρατολογήθηκε στην KGB το 1975. Το 1998 διορίστηκε από τον τότε πρόεδρο, Μπορίς Γέλτσιν, διευθυντής της FSB, της υπηρεσίας που διαδέχτηκε την KGB.
Με την άνοδό του στην προεδρία το 2000 μετά την παραίτηση του Γέλτσιν, ο Πούτιν έδωσε έμφαση στην κατασκοπία και επί των ημερών του τριπλασιάστηκαν οι δημόσιες δαπάνες για τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το κατασκοπευτικό δίκτυο για να καταδιώξει εσωτερικούς αντιπάλους στη Ρωσία και το εξωτερικό. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κρίση που έχει ξεσπάσει με τη Βρετανία γύρω από την αύξηση της δράσης των Ρώσων κατασκόπων στη χώρα.
Ο Β. Πούτιν κατηγορείται ότι οι μυστικές υπηρεσίες ασχολήθηκαν με όλους τους επικριτές του και της ρωσικής κυβέρνησης, όπως συνέβη με τη δολοφονία του Αλεξάντερ Λιτβινένκο στο Λονδίνο το 2006, του Ρώσου πρώην πράκτορα της KGB που αυτομόλησε στη Βρετανία από όπου άσκησε έντονη κριτική στον Πούτιν. Ο Λιτβινένκο δηλητηριάστηκε με τοξική χημική ουσία και ο βασικός ύποπτος για το φόνο του ήταν ο Ρώσος πρώην πράκτορας Αλεξάντερ Λουγκοβόι, τον οποίο η ρωσική κυβέρνηση αρνήθηκε να εκδώσει στη Βρετανία.
Το ίδιο έτος η Ρωσία κατηγόρησε τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 ότι χρησιμοποίησε «κατασκοπευτικό βράχο» για να μεταδώσει πληροφορίες στο Λονδίνο που συγκέντρωνε από πράκτορές της στη Μόσχα.
Ο Όλεγκ Γκορντίεφσκι, ο οποίος ήταν πρώην υποδιευθυντής της KGB στο Λονδίνο αλλά αυτομόλησε το 1985, εκτιμά ότι υπάρχουν 50 ζευγάρια Ρώσων κατασκόπων σήμερα στις ΗΠΑ. Ο 71χρονος πρώην διπλός πράκτορας, ο οποίος επί εννιά χρόνια ήταν ένας από τους υπεύθυνους του δικτύου, δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, γνωρίζει πόσοι ακριβώς είναι οι Ρώσοι κατάσκοποι στις ΗΠΑ, όχι όμως και τα ονοματεπώνυμά τους. Σύμφωνα με τον Γκορντίεφσκι, υπάρχουν 400 Ρώσοι κατάσκοποι στις ΗΠΑ.
Στις ΗΠΑ είναι φυλακισμένοι, πέρα από τους «δέκα», και άλλοι που κατηγορούνται για κατασκοπία. Ανάμεσά τους ο Τζόναθαν Πόλαρντ, που είναι φυλακισμένος εδώ και 25 χρόνια για κατασκοπία υπέρ του Ισραήλ. Στη φυλακή, ο Πόλαρντ ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με τον Μπέρναρντ Μέιντοφ, που διετέλεσε πρόεδρος του χρηματιστηρίου Νasdaq και είχε αναδειχτεί σε γκουρού των επενδύσεων, μέχρι που ανακαλύφθηκε ότι είχε υπεξαιρέσει τα χρήματα από τις επενδύσεις, στήνοντας την πιο πλούσια επενδυτική πυραμίδα στον κόσμο, η οποία δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από εκείνες που προκάλεσαν τις εμφύλιες συγκρούσεις στην Αλβανία το 1997.

ΠΗΓΗ:    http://www.paraskevi13.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου