'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Πέθανε ο άνθρωπος που εφηύρε τα γαριδάκια!

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Morrie Yohai, ο άνθρωπος που εφηύρε μία από τις πιο πλούσιες σε γεύση και θερμίδες απολαύσεις: τα γαριδάκια.

Ο αμερικανός MorrieYohai είχε πατέρα βιομήχανο, τον πρόεδρο της Old London Foods, η οποία παρασκεύαζε χωνάκια για παγωτό, ποπ κορν, κρακεράκια και φρυγανιές και η εταιρεία μετονομάστηκε σε King Kone.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στους «NewYork Times» διηγείται την ιστορία της μεγάλης, τουλάχιστον για τους μικρούς, εφεύρεσής του.

«Αναζητούσαμε μια ιδέα για ένα καινούργιο αλμυρό σνακ. Εκείνη την εποχή είχαμε παραλάβει μία μηχανή που επεξεργαζόταν καλαμποκάλευρο σε υψηλή πίεση. Δημιουργούσαν έτσι ένα είδος ζυμαρικών σε μακρύ, κυλινδρικό σχήμα».

Ακολούθως ανακάλυψε ότι εάν χρησιμοποιούσαν μια περιστρεφόμενη λεπίδα μπορούσαν να τα τεμαχίσουν σε μικρά κομμάτια το μείγμα από το καλαμποκάλευρο και μετά να προσθέσουν άρωμα από τυρί τσένταρ και άλλα μπαχαρικά. Τη ζύμη την έψησαν, δεν την τηγάνισαν. Κι έτσι δημιούργησε τα γαριδάκια, που ονόμασε «Cheez Doodles».


Στο εμπόριο κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του '50 και σύντομα έγιναν τόσο δημοφιλή σε μικρούς και μεγάλους, ώστε η «Old London Foods» να εξαγοραστεί 15 χρόνια αργότερα, το 1965 από το μεγάλο όμιλο τροφίμων Borden και ο MorrieYohai να γίνει αντιπρόεδρος.




http://www.tanea.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://tapantaedo1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου