'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Πρώτα φτιάχνεις την πίτα και μετά τη μοιράζεις

Στην οικονομία υπάρχει μια βασική αρχή που στην Ελλάδα κακοποιήθηκε βάναυσα τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.

Το πολιτικό σύστημα, οι συνδικαλιστές, οι συντεχνίες, αλλά και το σύνολο σχεδόν των πολιτών αγνόησαν ότι πρώτα δημιουργείς την πίτα και μετά τη μοιράζεις. Στην αντίθετη περίπτωση κάνεις οικονομική πολιτική με δανεικά. Αν στο μείγμα προσθέσουμε τη διαφθορά, την εξαχρείωση και το τέρας της γραφειοκρατίας μπορούμε να δούμε γιατί η γενιά της μεταπολίτευσης απέτυχε να προικοδοτήσει τη χώρα με μια βιώσιμη και ανταγωνιστική οικονομία. Επίσης, κατανοούμε γιατί στο παρελθόν, αλλά και σήμερα, προβάλλεται λυσσαλέα αντίσταση στις μεταρρυθμίσεις.

Το κακό, όμως, δεν είναι όσα έγιναν στο παρελθόν, ούτε οι αντιδράσεις των συντεχνιών.

Το άσχημο, αλλά και επικίνδυνο είναι ότι υπάρχουν υπουργοί και πολιτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που δεν αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλη απειλή για τη χώρα αντιπροσωπεύει η προηγούμενη κατάσταση. Δεν αντιλαμβάνονται το πολύ απλό "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος". Το πολιτικό κόστος, τα? ψηφαλάκια και το μικροσυμφέρον της εκλογικής πελατείας παραμένει οδηγός τους. Δεν αντιλαμβάνονται οι μωροί ότι το πολιτικό κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο αν η κυβέρνηση αποτύχει να ανατάξει την οικονομία, να απαλλάξει το Δημόσιο από τη γραφειοκρατία, να κάνει ανταγωνιστική την οικονομία, να πατάξει τη διαφθορά και να εκσυγχρονίσει τη χώρα.

Αν αυτά δεν συμβούν, τότε οι πολιτικοί (όχι μόνο του κυβερνώντος κόμματος) δεν θα βρίσκουν στην κάλπη ούτε τη δική τους ψήφο. Το τελευταίο είναι μικρό κακό. Δεν έχασε η? Βενετιά βελόνι.

Το πραγματικά δυσάρεστο και καταστροφικό θα είναι να μην προχωρήσουν οι ριζικές μεταρρυθμίσεις ή να αποτύχει η κυβέρνηση στην υλοποίησή τους.

Κι αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα. 


ΠΗΓΗ:   http://newscity1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου