'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Αμαυρώθηκε η ιστορική επίσκεψη του Πάπα στην Βρετανία

Στο Εδιμβούργο έφθασε σήμερα ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος , εγκαινιάζοντας την πρώτη επίσκεψή του στη Βρετανία τα τελευταία 28 χρόνια.


Το όχημα- φρούριο του Πάπα
Το όχημα- φρούριο του Πάπα
Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θα συναντήσει τη Βασίλισσα στο Holyrood House ενώ θα κάνει μία βόλτα στην πόλη πριν την έναρξη της ανοιχτής Λειτουργίας στην Γλασκώβη. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πάρει ήδη θέση στους δρόμους που θα περάσει ο Πάπας για να τον χαιρετήσουν, ενώ δε θα λείψουν και οι διαδηλώσεις.
Ωστόσο η άφιξη του πάπα Βενέδικτου για μια ιστορική επίσκεψη τεσσάρων ημερών αμαυρώθηκε από τις δηλώσεις ενός καρδινάλιου που χαρακτήρισε την Βρετανία ως «χώρα του Τρίτου Κόσμου».

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus, ο καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ δήλωσε: «Όταν προσγειώνεσαι στο αεροδρόμιο του Χίθροου, καμιά φορά έχεις την εντύπωση πως προσγειώθηκες σε μια χώρα του Τρίτου Κόσμου» και πρόσθεσε πως «στην Αγγλία συναντάς ένας επιθετικό νεο-αθεϊσμό».

Το Βατικανό, που ελπίζει ότι με την επίσκεψη αυτή του πάπα θα υπάρξει προσέγγιση ανάμεσα σε καθολικούς και αγγλικανούς, υποβάθμισε τη σημασία των δηλώσεων αυτών.

«Οι απόψεις του καρδινάλιου Κάσπερ με κανένα τρόπο δεν δείχνουν αρνητική πρόθεση ή περιφρόνηση προς το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι.

Πάντως ο καρδινάλιος Κάσπερ, ο οποίος επρόκειτο να συνοδέψει τον πάπα, θα παραμείνει στο Βατικανό για «λόγους υγείας», όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

Η καθολική εκκλησία της Αγγλίας και της Ουαλίας κράτησε αποστάσεις ανακοινώνοντας πως τα σχόλια που αποδίδονται στον καρδινάλιο Κάσπερ δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του Βατικανού, ούτε των επισκόπων αυτής της χώρας.

Η παπική επίσκεψη έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις λόγω των σκανδάλων παιδεραστίας, των εντάσεων ανάμεσα στην καθολική και την αγγλικανική εκκλησία και των σχολίων κατά του συντηρητισμού του Βατικανού. 


http://www.zougla.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου