'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν σημερα...

668 Ο 37χρονος αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κώνστας Β΄ ο Πωγωνάτος πεθαίνει απροσδόκητα (κατά μία εκδοχή δολοφονημένος) στη Μεσσήνη της Ιταλίας. Εκεί σχεδίαζε να μεταφέρει από την Κωνσταντινούπολη την πρωτεύουσα του κράτους. Φοβόταν την αυξανόμενη δύναμη των Αράβων, που ήδη έλεγχαν το Αιγαίο και ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
 
973 Γεννιέται ο Αραβας μαθηματικός Αλ Μπιρουνί, που θα υπολογίσει την ακτίνα της Γης στα 6.339,6 χλμ.
1620 Από το λιμάνι του Πλίμουθ της Αγγλίας αναχωρεί με προορισμό την Αμερική το πλοίο «Μαϊφλάουερ». Μεταφέρει τους πρώτους Πουριτανούς αποίκους.

1890 Γεννιέται η Βρετανίδα συγγραφέας Αγκάθα Κρίστι. Η «Ποντικοπαγίδα» της θα μεταφερθεί στο θέατρο Σεν Μάρτιν του Ουέστ Εντ το 1974. Θα γίνει η μακροβιότερη παράσταση του κόσμου. Προσφάτως η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia αποκάλυψε την ταυτότητα του δολοφόνου, μυστικό που κρατούσαν οι θεατρόφιλοι του Λονδίνου, προκειμένου να διατηρείται το ενδιαφέρον του κοινού. Θα ακολουθήσει πλήθος διαμαρτυριών.

1917 Ο Αλέξανδρος Κερένσκι ανακηρύσσει τη Ρωσική Δημοκρατία. Σε ενάμιση μήνα η Προσωρινή Κυβέρνηση θα καταρρεύσει, καθώς η Οκτωβριανή Επανάσταση θα φέρει στην εξουσία τους Μπολσεβίκους του Λένιν.

1920 Καταργούνται οι μεσαιωνικές φυλακές Παλαμηδίου στο Ναύπλιο.

1928 Ο Αλεξάντερ Φλέμιγκ ανακαλύπτει την πενικιλίνη.

1935 Ο Αδόλφος Χίτλερ υιοθετεί τη σβάστικα ως επίσημο έμβλημα της ναζιστικής Γερμανίας. Το 7ο Συνέδριο των Γερμανών Εθνικοσοσιαλιστών ψηφίζει τους φυλετικούς νόμους της Νυρεμβέργης.

1949 Ο Κόνραντ Αντενάουερ, σε ηλικία 75 ετών, γίνεται πρώτος καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας.

1961 Οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν τις υπόγειες πυρηνικές δοκιμές.

2008 Μαύρη τρύπα παρουσιάζει το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα με την πτώχευση της τράπεζας «Λίμαν Μπράδερς».


ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ  
theod@pegasus.gr

http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου