'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Απόβαση γυναικών... στη Λέσβο!!

Σ
ε μια χώρα με έντονο το ορθόδοξο στοιχείο και όπου η πλειοψηφία είναι αντίθετη με τη σύναψη γάμων του ιδίου φύλου, οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το λεσβιακό κίνημα έχουν βρει «λιμάνι» σε αυτό το νησί του Αιγαίου, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Telegraph.
Την τελευταία δεκαετία η συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς από τα 30 άτομα πλέον στο νησί συγκεντρώνονται χιλιάδες γυναίκες κυρίως από τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Δανία και τις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, όπως και από την Ελλάδα και την Ιταλία.
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται περίπατοι στο ηλιοβασίλεμα και κρουαζιέρες, σεμινάρια αναπνοής ελληνικών χορών καθώς και προβολές λεσβιακών ταινιών.
Εδώ και δέκα χρόνια ο δήμος νοικιάζει το δημαρχείο για τις εκθέσεις ζωγραφικής που συμπεριλαμβάνονται στις εκδηλώσεις ενώ έχει παραχωρήσει την παραλία της Ερεσσού για την εναρκτήρια συναυλία του φεστιβάλ κάθε Σεπτέμβρη.
Ο τουρισμός στο νησί έχει «ανέβει» αρκετά. Το 60% των επισκεπτών του νησιού είναι λεσβίες ενώ κάθε Σεπτέμβρη το ποσοστό αυτό αγγίζει το 90%. 

http://dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου