'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Back to the Future: Επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου κατά 30% ... προσφέρει δωρεάν ο σοσιαλισμός του ΓΑΠ

Υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων κατά 30% προβλέπει η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 
 
«Τα μέτρα λιτότητας που θα γνωρίσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι την προ­σεχή τριετία θα επιδεινώσουν τουλάχιστον το βιοτικό τους επίπεδο κατά 30% και θα μειώσουν σημαντικά το επίπεδο ζήτησης και κατανάλωσης», σημειώνεται στην εισαγωγή της Έκθεσης.

Μειώσεις μισθών χωρίς τέλος

Περιγράφοντας με μελανά χρώματα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίες, οι συντάκτες της Εκθεσης του ΙΝΕ αναφέρουν: «Η ύφεση που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στην Ελλάδα, θα μετατραπεί σε πολύπλευρη κρίση που θα βυθίσει την χώρα σε παρατεταμένη περίοδο ύφεσης. Η ακολουθούμενη πολιτική, που πολλοί αποκαλούν «εσωτερική υποτίμηση» ή «ανταγωνιστικό αποπληθωρισμό» είναι μια σωρευτική διαδικασία διαδοχικών κύκλων μείωσης των μισθών και των τιμών.
Επιστροφή στο 2004
Το επιστημονικό επιτελείο της ΓΣΕΕ εκτιμά επίσης ότι η αναλογία των μισθών μας έναντι τωξν ευρωοπαϊκών θα επανέλθει στα επίπεδα του 2004. Σημειώνει:
«Μέχρι και το 2009, η αύξηση των μέσων πραγματικών αποδοχών ανά απασχολούμενο είχε ως αποτέλεσμα να συγκλίνουν, οι αμοιβές στην Ελλάδα έναντι του αντίστοιχου μέσου όρου των 15 πιο προηγμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (...) Η σύγκλιση, παρά τις κατά καιρούς ανακοπές της πορείας της, ακολουθούσε μέχρι το 2009, ανοδική τάση της τάξης του 0,7% ετησίως. Ενώ στην δεκαετία του 1990 ανερχόταν σε 70% περίπου, έφθασε στο 82,5% κατά το 2009.
Κατά το 2010-2011, ωστόσο, η ανοδική πορεία της σύγκλισης των αποδοχών θα ανακοπεί και ο δείκτης αναμένεται να οδηγηθεί από το 82,5% του μέσου όρου της ΕΕ-15 στο 78,0%.
Θα έχει έτσι οπισθοχωρήσει περίπου κατά μία πενταετία, στο σχετικά αμετάβλητο επίπεδο των ετών 2004 - 2007».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου