'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

59 χρόνια φυλακή γιατί νοίκιαζε στάβλο σε μετανάστες!!!!

Σ
τα χέρια των διωκτικών αρχών της Λακωνίας έπεσε, ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών, ένας επιχειρηματίας, ο οποίος είχε νοικιάσει ένα στάβλο και ένα ετοιμόρροπο κατάλυμα σε 58 εξαθλιωμένους μετανάστες από το Πακιστάν που εργάζονται στα κτήματά του. 

Ο επιχειρηματίας, εκμεταλλευόμενος τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των μεταναστών, τους είχε στοιβάξει σαν τα ποντίκια μέσα στα τρισάθλια ακίνητά του και τους ζητούσε και ενοίκιο. 

Η σύλληψή του έγινε από άνδρες της Ασφάλειας Λακωνίας και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, όπου του επιβλήθηκε ποινή 59 ετών φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 119.000 ευρώ. 

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του, ο επιχειρηματίας νοίκιαζε τα καταλύματα, τα οποία δεν πληρούσαν κανέναν όρο υγιεινής ή ανθρώπινης διαβίωσης, έναντι 40 ευρώ τον μήνα για καθέναν από τους αλλοδαπούς και έτσι εισέπραττε περίπου 2.400 ευρώ μηνιαίως, αφορολόγητα. 

Μάλιστα, παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και από άλλους κατοίκους τις περιοχής που όταν πληροφορήθηκαν για το «πάθημα» του επιχειρηματία, έσπευσαν να διώξουν άρον άρον τους διαμένοντες στα καταλύματα, με αποτέλεσμα οι μετανάστες, μην έχοντας να μείνουν κάπου αλλού, να συγκεντρώνονται στην πλατεία της Σκάλας, όπου και παραμένουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Στους 58 παράνομους μετανάστες που βρέθηκαν στα καταλύματα του καταδικασθέντος επιχειρηματία αποδόθηκαν σημειώματα διοικητικής απέλασης προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα σε έναν μήνα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Από τους αστυνομικούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων καταλυμάτων, τα οποία είναι δεκάδες στην περιοχή. 

http://dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου