'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

«Όνειρο» των νέων φοιτητών ένα καινούργιο δυάρι στα Γιάννενα !!!!

Ένα δυάρι με αυτόνομη θέρμανση μέσα στο κέντρο της πόλης μας, είναι αυτό που αναζητούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου που εξακολουθούν να καταφθάνουν στα Γιάννινα, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα και ανώτερα ιδρύματα. 

Φέτος μάλιστα, ο αριθμός των πρωτοετών σπουδαστών που θα εγκατασταθούν στην πόλη είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τις προηγούμενες χρονιές, χάρη στην κατάργηση από το υπουργείο Παιδείας της βάσης του 10!

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ

Η μεγάλη ζήτηση για διαμερίσματα στο κέντρο κυρίως των Ιωαννίνων από τους ξένους φοιτητές που πέρασαν σε κάποια από τις Σχολές του Πανεπιστημίου μας ή του ΤΕΙ Ηπείρου, είχε ως αποτέλεσμα να ενοικιαστούν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όλα τα εντός πόλεως προσφερόμενα σπίτια, καινούριας ως επί το πλείστον κατασκευής. Αυτό επισήμανε,ο μεσίτης κ. Αντώνης Παπαντωνίου του γραφείου «Ηπειρωτική Μεσιτική».Σήμερα, όπως τόνισε, έχουν μείνει διαθέσιμα ορισμένα πολύ παλιά διαμερίσματα και κάποια άλλα που είναι ημιυπόγεια ή έχουν ένα παρόμοιο σημαντικό μειονέκτημα.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Ερχόμενοι να ζήσουν πρώτη φορά στα Γιάννινα οι νέοι φοιτητές θεωρούν καλύτερη επιλογή γι’ αυτούς το κέντρο τόσο λόγω της συγκοινωνίας όσο και για να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά, αλλά και στην… διασκέδαση (καφετέριες, ταβέρνες, μπαράκια κ.λ.π.)! «Θα πληρώνω που θα πληρώνω για να πάω στο Πανεπιστήμιο, να μην επιβαρύνομαι και όταν πάω για έναν καφέ ή για ποτό», λένε πολλοί πρωτοετείς, όπως ανέφερε ο κ. Παπαντωνίου.

ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΟ ΔΥΑΡΙ

Οι πρωτοετείς φοιτητές ζητούν σε ποσοστό που αγγίζει το 80% ένα δυάρι καινούριο, κατά προτίμηση, που, αν είναι δυνατόν, να διαθέτει και αυτόνομη θέρμανση. Μένοντας μόνοι σ’ αυτό, θεωρούν πως θα έχουν περισσότερο χώρο για τους ίδιους, ενώ θα μπορούν να φιλοξενούν και τους γονείς ή τα αδέλφια τους όταν θα έρχονται στα Γιάννινα για να τους δουν.

ΕΠΕΤΑΙ Η ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ
Δεν λείπουν βέβαια και εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν την λύση της γκαρσονιέρας, κυρίως ως λίγο πιο οικονομική, ενώ έπονται οι νεοεισαχθέντες που επιλέγουν την συγκατοίκηση με συμφοιτητές τους, καθώς δεν έχουν προλάβει ακόμα να κάνουν γνωριμίες και να αποκτήσουν καλούς φίλους.Η συγκατοίκηση επιβάλλεται σε περιπτώσεις που είναι ανάγκη ο πρωτοετής να μοιραστεί το ενοίκιο με κάποιον άλλο για να τα βγάλει πέρα και γίνεται πιο συχνή από το δεύτερο έτος παραμονής των φοιτητών στα Γιάννινα και ύστερα.

ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου, η τιμή ενός διαμερίσματος που απευθύνεται σε φοιτητές εξαρτάται από το πού βρίσκεται αυτό και φυσικά την ηλικία του. Στο κέντρο τα δυάρια κοστίζουν κατά μέσο όρο 350 με 400 ευρώ, ανάλογα πάντα με το έτος κατασκευής τους. Οι γκαρσονιέρες είναι λίγο πιο φθηνές, με το ενοίκιό τους να κυμαίνεται στα 300 με 350 ευρώ.

ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΞΩ…
Έξω από τα Γιάννινα, σε περιοχές όπως τα Σεισμόπληκτα και η Ανατολή, όπου επίσης κατευθύνονται φέτος αρκετοί πρωτοετείς φοιτητές αναζητώντας στέγη, τα δυάρια έχουν λίγο πιο χαμηλό ενοίκιο, μειωμένο κατά 30 έως 50 ευρώ, ενώ οι γκαρσονιέρες ξεκινούν από τα 250 και φτάνουν ως τα 350 ευρώ. Εξυπακούεται ότι τα διαμερίσματα του κέντρου είναι στην πλειοψηφία τους πιο παλιά, ενώ σε περιοχές περιφερειακά της πόλης διατίθενται κατά βάση καινούρια σπίτια που διαθέτουν και αυτόνομη θέρμανση.

«ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ» ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Πάντως η κίνηση φέτος είναι πιο μεγάλη στα Γιάννινα σε σχέση με πέρυσι, αφού η κατάργηση της βάσης του 10 οδήγησε στην εισαγωγή πολύ περισσότερων φοιτητών στις σχολές και τα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου. Η εισροή πιο πολλών πρωτοετών φοιτητών έχει, όπως είναι φυσικό την επίδρασή της και στις τιμές των διαμερισμάτων, οι οποίες «αντιστέκονται» στην οικονομική κρίση.

ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!

Οι νεοεισαχθέντες φοιτητές από την Μακεδονία ήταν οι πρώτοι που έφτασαν φέτος στα Γιάννινα, προκειμένου να αναζητήσουν στέγη! Μάλιστα οι πιο πολλοί βρέθηκαν στην πόλη μας την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκαν και οι βάσεις για τις σχολές. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό παίζει φυσικά η Εγνατία οδός που έχει διευκολύνει την πρόσβαση στην Ήπειρο, μειώνοντας παράλληλα κατά πολύ το χρόνο που απαιτεί το ταξίδι.


http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου