'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Επετηρίδα με το όπλο παρά πόδα!!!

Άνοιξαν… πυρ στην ψήφιση του νομοσχεδίου
 
Συγκρούσεις κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις
Με εκατέρωθεν βολές μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας και σε...

σε κλίμα αντιπαράθεσης ψηφίσθηκε, κατά πλειοψηφία, επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγ. Βενιζέλος καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου υπεραμύνθηκαν των ρυθμίσεων που προωθούνται με το εν λόγω νομοσχέδιο, σημειώνοντας μάλιστα ότι στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το χαρακτήρισαν ως «τεράστια καινοτομία», ενώ ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «η αρχή του νομοθετήματος είναι η επιβολή κανόνων διαφάνειας, νομιμότητας, αξιοκρατίας και επαγγελματισμού σε όλα τα θέματα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις».
«Όλοι ωφελούνται, κανείς δεν αδικείται», ενώ ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην εμφανίζονται ως αυτόκλητοι προστάτες συγκεκριμένων αξιωματικών και να μην ενδίδουν στις πελατειακές σχέσεις.
Αναφέρθηκε και στο θέμα της αλλαγής της δομής διοίκησης και της δομής δυνάμεων σημειώνοντας: «Ο ελληνικός στρατός πρέπει να γίνει σύγχρονος και πρέπει να εξαλείψουμε οργανωτικούς παραλογισμούς ετών. Πρέπει να ενοποιηθεί η διοίκηση, να είναι και επιχειρησιακή και διοικητική». Μίλησε ακόμη για τη διακλαδικότητα και ανεφέρθη στις ρυθμίσεις που αφορούν το καθεστώς των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ). Θέμα για το οποίο έχουν ήδη εγείρει αντιδράσεις οι στρατιωτικοί τουλάχιστον μέσω των ενώσεων αποστράτων που μπορούν και να εκφράσουν ανοιχτά τη γνώμη τους.
Πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι με την παρουσίαση του νομοσχεδίου υπήρξαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία δεν είχε ενημερωθεί η στρατιωτική ηγεσία για το σύνολο των αλλαγών που περιλαμβάνονται σε αυτό.
Αλλοίωση θεσμών
Η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν το νομοσχέδιο ήταν έντονη. Η Νέα Δημοκρατία διά του εισηγητή της Θ. Λεονταρίδη δήλωσε πως δεν θα συμπράξει στην αλλοίωση κορυφαίων θεσμών που οι Έλληνες πολίτες σέβονται. Τόνισε δε ότι με τις ρυθμίσεις που προωθούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξομοιώνονται με τους δημόσιους υπάλληλους, ενώ δεν εξασφαλίζονται η αξιοκρατία και η αντικειμενικότητα. «Σκοτώνετε την ιεραρχία, πληγώνετε το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Ευρ. Στυλιανίδης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έλαβε υπόψη τις θέσεις και τις εισηγήσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, υποστήριξε πως το νομοσχέδιο και οι διατάξεις του γυρνούν το στράτευμα σε μια μορφή διοίκησης και οργάνωσης που θυμίσει την περίοδο του ’60.
Κατά του νομοσχεδίου ετάχθη και ο ΛΑΟΣ με τον Γ. Χρυσανθακόπουλο να δηλώνει πως η επόμενη ημέρα θα είναι «ημέρα ανασφάλειας για όσους υπηρετούν την εθνική ασφάλεια».
Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Θ. Δρίτσα να ζητεί διευκρινίσεις για το Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί και το οποίο σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο θα αποτελεί εγγύηση για τους αξιωματικούς.
Η συνέχεια αναμένεται και πάλι επί της… Βουλής όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο κατ’ άρθρο και θα τοποθετηθούν αναλυτικότερα οι εκπρόσωποι των κομμάτων.


nationalpride 

http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου