'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

κόμη και τα κατεψυγμένα τρόφιμα έκοψαν οι Έλληνες..!!!

Πτώση, παρά την άνοδο των τιμών διαφόρων επί μέρους προϊόντων, παρουσιάζει φέτος ο τζίρος σειράς κατεψυγμένων ειδών διατροφής, που παρουσίαζε άνοδο τα προηγούμενα έτη.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας μετρήσεων αγοράς IRI, τα έσοδα από τις πωλήσεις τεσσάρων βασικών κατηγοριών κατεψυγμένων τροφίμων, που περιλαμβάνουν τις ζύμες, τις πίτσες, τα λαχανικά και τα ψάρια, το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2010 είναι μειωμένα κατά 3%, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της ίδιας περιόδου του 2009. Ωστόσο, ο όγκος των πωλήσεων των ίδιων προϊόντων σημείωσε άνοδο κατά 0,5%.


Οι μεταβολές ανά κατηγορία διαφοροποιούνται, καθώς καταγράφεται σημαντική άνοδος των πωλήσεων πίτσας, τόσο σε όγκο όσο και σε αξία.


Παρατηρείται, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «στροφή σε φθηνότερα προϊόντα, σε συνθήκες πτώσης της γενικότερης αγοράς των τροφίμων», προεξοφλώντας ότι στο σύνολο του έτους ο ευρύτερος τομέας των κατεψυγμένων ειδών διατροφής θα παρουσιάσει βελτιωμένες επιδόσεις, σε σύγκριση με το σύνολο του κλάδου των τροφίμων, από την άποψη του όγκου των πωλήσεων.


* Οι πωλήσεις κατεψυγμένων ζυμών παρουσιάζουν κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2010 αύξηση 2,7% σε όγκο και μείωση 3,6% σε αξία.


* Οι πωλήσεις κατεψυγμένης πίτσας παρουσιάζουν κατά την ίδια περίοδο αύξηση 9,1% σε όγκο και 6,6% σε αξία.


* Επίσης, την ίδια περίοδο οι πωλήσεις κατεψυγμένων λαχανικών παρουσιάζουν μείωση 2,3% σε όγκο και 3,4% σε αξία.


* Συγχρόνως, οι πωλήσεις κατεψυγμένων ψαριών παρουσιάζουν μείωση 4% σε όγκο και 4,4% σε αξία. 


http://www.zougla.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου