'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ενας πανκ διευθυντής σχολείου...!!!!

Τα μισά μαλλιά του είναι βαμμένα πράσινα και τα άλλα μισά κίτρινα. Φοράει σκισμένο παντελόνι, βραχιόλια με καρφιά και σκουλαρίκια. Πίσω από την πανκ αμφίεση του Ματίας Ισέκε Φόγκελσανγκ όμως κρύβεται ένας άκρως υπεύθυνος διευθυντής σχολείου!


Ο 57χρονος άντρας εργάζεται ως δάσκαλος από το 1980 και, όπως λέει, αυτή ήταν η δουλειά που ονειρευόταν ανέκαθεν να κάνει. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μάλιστα διευθυντής του σχολείου όπου εργάζεται, στο Λίμπεκ της Γερμανίας, κάτι για το οποίο είναι πολύ περήφανος. Οσο για τους περίπου πεντακόσιους μαθητές, ηλικίας από 6 έως 17 ετών, που φοιτούν στο σχολείο του, δηλώνουν ιδιαίτερα περήφανοι για την ασυνήθιστη εμφάνισή του διευθυντή τους.


«Οι γονείς μου αρχικά σοκαρίστηκαν, όμως τώρα είναι καθησυχασμένοι. Είναι απίστευτα καλός» λέει η 14χρονη Μαρία για τον Ματίας, ενώ ο συμμαθητής της Γιαν θεωρεί το κούρεμά του «πολύ cool». Ως διευθυντή ωστόσο όλοι τους τον χαρακτηρίζουν αυστηρό. «Δεν είμαι αυστηρός, μόνο συνεπής» διορθώνει εκείνος και προσθέτει ότι ζητάει από τους μαθητές του, εκτός φυσικά από το να μελετούν, να λειτουργούν ομαδικά και να είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα.


Στην προσωπική του ζωή ο Ματίας Ισέκε Φόγκελσανγκ είναι παντρεμένος εδώ και τριάντα ένα χρόνια με μια συνάδελφό του, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά, ηλικίας 20, 25 και 27 ετών σήμερα. Την πανκ φιλοσοφία την υιοθέτησε πριν από 35 χρόνια και τη θεωρεί ένα είδος διαμαρτυρίας.


Πηγη : espressonews.gr

Πηγή : TNSite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου