'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πυροβόλησαν εν ψυχρώ δεκαπεντάχρονο...

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την τροποποίηση του συντάγματος η κυβέρνηση του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας.
 
Σχεδόν δυο χρόνια μετά την στυγερή δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου στην Ελλάδα, ένας άλλος δεκαπεντάχρονος, ο Ενβέρ Τουράν χθες βράδυ έγινε στόχος των πυρών του στρατού.


Το συμβάν συνέβη στην επαρχία Χακκάρι της Τουρκίας. Τη στιγμή που εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά των συγκρούσεων των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας με τις δυνάμεις του ΠΚΚ, ένας αξιωματικός του στρατού κατέβηκε από το αυτοκίνητο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον δεκαπεντάχρονο Ενβέρ Τουράν. Ο έφηβος έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος. Διαδηλωτες των μετέφεραν στο Κρατικό Νοσοκομείο του Χακκάρι. Στη συνέχεια, εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης του, ο Ενβέρ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείου της Επαρχίας Βαν. Χθες βράδυ η κατάσταση του δεκαπεντάχρονου παρέμεινε ιδιαίτερα σοβαρή.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Ενβέρ δεν συμμετείχε στη διαδήλωση. Ο 15χρονος είχε κατέβει στο δρόμο για να μαζέψει κουφέτα από τους μεγαλύτερους με αφορμή το μπαϊράμι του Ραμαζανιού.


Αποφεύγοντας τη λήψη της ευθύνης της δολοφονικής πράξης, η τουρκική κυβέρνηση κατέβαλε προσπάθειες για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Συγκεκριμένα, ο νομάρχης του Χακκάρι ισχυρίστηκε ότι ο αξιωματικός που πυροβόλησε τον Ενβέρ «φοβήθηκε από το πλήθος». 


http://filoksenos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου