'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ψηλά ο "κανένας" !!!

Προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ δίνει το βαρόμετρο της Public Issue στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο το 60% εκτιμά ότι κανένα από τα δύο κόμματα, δεν είναι κατάλληλο να σχηματίσει κυβέρνηση στη χώρα. Η αποχή στο 33%.

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα της τακτικής δημοσκόπησης της Public Issue για την εκτίμηση των ψηφοφόρων στο πολιτικό σύστημα καθώς, το 60% απαντά ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Νέα Δημοκρατία μπορούν να σχηματίσουν την καλύτερη κυβέρνηση στη χώρα.
Ενώ σε υψηλά ποσοστά κινείται και η αποχή, με 33%.
Παρά ταύτα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται σε πρόθεση ψήφου καθώς συγκεντρώνει 44% έναντι 27% της ΝΔ, στην εκτίμηση της εκλογικής τους επιρροής.
Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 2%. Καταγράφεται, ωστόσο, ισχυρό ποσοστό αποχής, που φθάνει το 33%.
Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση είναι καλύτερη για τη χώρα, το 27% απαντούν μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το 7% μια κυβέρνηση ΝΔ ενώ το 60% καμιά από τις δύο.
Οι ερωτηθέντες είναι ικανοποιημένοι κατά 19% από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας και δυσαρεστημένοι κατά 80%. Στο ίδιο ερώτημα για τον τρόπο που η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας, ικανοποιημένοι είναι το 9% και δυσαρεστημένοι το 88%.
Παρά ταύτα, μόλις 29% των ερωτηθέντων απαντά ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες, με το 72% να θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζεται.
Τέλος στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 41% απαντά ο Γ. Παπανδρέου, το 18% ο Α. Σαμαράς ενώ ένα άλλο 41% «κανένας από τους δύο/ΔΓ/ΔΑ».
Η έρευνα της Πάμπλικ Ίσιου διεξήχθη τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 1.009 ατόμων το διάστημα 2-6 Σεπτεμβρίου.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου