'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Γιαννιώτισσα αμαζόνα κατακτά τα Αραβικά Εμιράτα!!!

Σημαντική διάκριση για την Γιαννιώτισσα αθλήτρια της Ιππικής Αντοχής Έφη Κουτσάφτη

Μια πολύ μεγάλη διάκριση έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια μία γυναίκα από τα Γιάννινα, η οποία ξεχωρίζει εδώ και λίγο καιρό στους αγώνες Ιππικής Αντοχής.
Ο λόγος για την Έφη Κουτσάφτη, η οποία έχει κατακτήσει την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011, ενώ ως μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιππικής Αντοχής περιμένει και τη συμμετοχή της στη διοργάνωση των Αραβικών Εμιράτων που θα γίνει στην έρημο τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Η Γιαννιώτισσα Έφη Κουτσάφτη, διαθέτει το δικό της αθλητικό χώρο εντός του λεκανοπεδίου, όπου καθημερινά προπονείται, έχοντας πάντα  μαζί της αρκετά πανέμορφα και εντυπωσιακά άλογα.
Πρόκειται για έναν χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο που καλύπτει τις ανάγκες των αλόγων, αλλά παράλληλα διαθέτει και τις εγκαταστάσεις ώστε η κα Κουτσάφτη να προπονείται καθημερινά.
Η κα Κουτσάφτη ξεκίνησε την ιππασία ερασιτεχνικά, πριν από δέκα περίπου χρόνια και αφού έκανε συγκεκριμένα μαθήματα στην Αθήνα, αλλά και το εξωτερικό, άρχισε σταδιακά να διακρίνεται σε αγώνες, τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας.
Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ITV τόνισε πως «έχω αποκτήσει σχέσεις ζωής πλέον με τα άλογα. Πρόκειται για ένα άθλημα δύσκολο, αλλά και ακριβό. Ιδιαίτερα στα Γιάννινα είναι δύσκολο να ασχοληθεί κανείς γιατί δεν υπάρχει ένας οργανωμένος ιππικός όμιλος για να διευκολύνει όσους θέλουν να ασχοληθούν. Το μεγαλύτερο κόστος αφορά τη στάβλιση των αλόγων».
Στη συνέχεια η κα Κουτσάφτη σημείωσε, πως τα άλογα έχουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα όσον αφορά τη σίτισή τους, αλλά και τις προπονήσεις, ενώ χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση.
Όσο δύσκολη είναι η εκπαίδευση των αλόγων, άλλο τόσο είναι και των αναβατών και κυρίως η προσπάθεια επικεντρώνεται στην καλή συνεργασία των δύο.
Βέβαια ορισμένες ράτσες αλόγων εκτρέφονται ακριβώς γι' αυτό το σκοπό, να συμμετέχουν σε αγώνες και έτσι είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσουν την εκπαίδευση.
Μέλος της καλύτερης ομάδας του κόσμου
Όμως πολλά άλλαξαν για την κα Κουτσάφτη, όταν μετά από τις σημαντικές διακρίσεις της κατάφερε να γίνει μέλος στην καλύτερη ομάδα Ιππικής Αντοχής που υπάρχει σήμερα σε όλο τον κόσμο.
Πρόκειται για την ομάδα του Σεϊχη του Ντουμπάι Mohamed bin rasid al maktoum με την οποία μάλιστα διακρίθηκε κατακτώντας την 10η θέση στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 25 Ιουλίου.
Η Έφη Κουτσάφτη τερμάτισε με ταχύτητα 15 χλμ την ώρα και κατάφερε να πάρει τη δεύτερη πρόκριση για τους ευρωπαϊκούς αγώνες του 2011 στη Γαλλία αποτελώντας παράλληλα την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στο top 10 διεθνών αγώνων ιππικής αντοχής.
«Είμαι πολύ περήφανη, πρόκειται για την ελίτ στον κόσμο της ιππασίας, η ομάδα αυτή έχει τα καλύτερα άλογα και τους καλύτερους αθλητές και φυσικά υπάρχουν μεγάλοι προϋπολογισμοί σ' αυτές τις διοργανώσεις», τόνισε.
Εκτός από τους πανευρωπαϊκούς στη Γαλλία, τον Σεπτέμβριο του 2011 πραγματοποιούνται επίσης οι βαλκανικοί αγώνες ενώ επόμενο στόχο αποτελεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα που πραγματοποιείται το Δεκέμβριο.
 
ΑΝΕΞΑΡΗΤΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου