'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Γράμμα από την εφορία!!!!

Mε στόχο την ενίσχυση των εσόδων κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, το οικονομικό επιτελείο εντατικοποιεί τις ενέργειες για το κλείσιμο φορολογικών υποθέσεων της τελευταίας δεκαετίας.


Έτσι προχωρά σε σαρωτική περαίωση της περιόδου 2000-2006 και της περιόδου 2007-2009, κάτι που σημαίνει ότι περίπου ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα περάσουν από το ταμείο, ώστε να μη βρεθούν αντιμέτωποι με τις προβλεπόμενες ποινές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του έτους, παραγράφονται οι υποθέσεις χρήσεων 2000 έως και 2004 που αφορούν πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία, υποθέσεις με κατασχεθέντα ανεπίσημα βιβλία και στοιχεία και υποθέσεις μη υποβολής δήλωσης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", πρόκειται για ειλημμένη απόφαση και απομένει μόνο να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για τους χειρισμούς ορισμένων ζητημάτων όπως οι υποθέσεις με πλαστά και εικονικά στοιχεία.
Υπάρχει εισήγηση, η περαίωση να ισχύσει και για υποθέσεις εικονικών στοιχείων, ωστόσο το αντεπιχείρημα είναι ότι έτσι ευνοούνται οι φοροφυγάδες σε σχέση με όσους είναι ειλικρινείς στη φορολογική τους δήλωση.
Επίσης ανοικτό παραμένει το πώς θα πραγματοποιηθεί αυτή η περαίωση-μαμούθ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα είναι πιθανό το εγχείρημα να τρέξει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων χωρίς , παρέμβαση των εφοριών.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου