'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Τραγωδία! Πέντε παιδιά στη Λέρο ζητούν βοήθεια....

Πέντε παιδιά μιας οικογένειας στη Λέρο έμειναν ορφανά, όταν ο πατέρας τους σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε τροχαίο δυστύχημα.

  Η 7μελής οικογένεια Σούλου ξεκληρίστηκε. Αρχικά πέθανε η 35χρονη μητέρα των παιδιών, εξαιτίας μιας σοβαρής ασθένειας. Την ορφάνια των παιδιών του, προσπαθούσε να γιατρέψει ο πατέρας τους, ο 45χρονος εργάτης, Μανώλης Σούλος, που δούλευε για να βγάζει το καθημερινά μεροκάματο.

Την Κυριακή 29 Αυγούστου ο πατέρας και τρία από τα πέντε παιδιά μαζί με την γιαγιά τους, επέστεφαν από έναν γάμο. Στην περιοχή Ράχη της Λέρου, σε μια απότομη και επικίνδυνη στροφή, ο 45χρονος Μανώλης Σούλος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να πέσει στον γκρεμό.

Ο Μανώλης σκοτώθηκε ενώ τα τρία παιδιά και η γιαγιά της οικογένειας δεν έπαθαν το παραμικρό.

Το κακό δεν σταμάτησε εκεί μερικές μέρες μετά, την περασμένη Τετάρτη πρωί, ο 47χρονος Αντώνης Ανέμης, γαμπρός του Μανώλη, πεθαίνει και αυτός, από καρδιά, την ώρα της δουλειάς.


Στο άκουσμα της είδησης, το νησί της Αρτέμιδος βυθίστηκε στο πένθος.


Η Πολιτεία αδυνατεί προς το παρόν να παρέχει έμπρακτη βοήθεια στα παιδιά και στην ανήμπορη 78χρονη ταλαιπωρημένη γιαγιά τους. Όλο το βάρος πέφτει αποκλειστικά στους συγγενείς, οι οποίοι κάνουν έκκληση για βοήθεια.


Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο παιδί ηλικίας 18 χρόνων θα χρειαστεί να πάει στρατιώτης ενώ ο αμέσως μικρότερος έχει κάνει εγχείρηση πρόσφατα και δεν μπορεί να δουλέψει για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.


Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είναι άσχημη καθώς ο πατέρας τους, άφησε πίσω χρέη σε τράπεζες, τα οποία θα κληθούν να αποπληρώσουν τα παιδιά του. Το σπίτι τους παρουσιάζει ρωγμές και χρίζει άμεσων επισκευών προτού πιάσει ο χειμώνας.


Το μικρότερο παιδί ηλικίας μόλις οχτώ ετών χρειάζεται περιποίηση, την οποία δεν υπάρχει κανείς να επιφορτιστεί συστηματικά. Η βοήθεια στο σπίτι είναι μια λύση, που θα πρέπει η Πολιτεία ως ελάχιστη βοήθεια να παρέχει.


Παρήγορο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προσφέρονται να βοηθήσουν οικονομικά καταθέτοντας χρηματικά ποσά στο λογαριασμό της οικογένειας των 5 ορφανών που είναι στην Εθνική τράπεζα με αριθμό 403/369413-52.


Δείτε εδώ τα σχετικά video: 






http://www.madata.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου