'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Το σπανιότερο του κόσμου !!!!

Υπάρχουν μονό 119 αντίτυπα σ’ όλο τον κόσμο. 

 Είναι το πιο σπάνιο βιβλίο που έχει εκδοθεί ποτέ. Πρόκειται για το έργο "Τα πουλιά της Αμερικής" του γαλλο-αμερικανού ορνιθολόγου Τζον Τζέιμς Οντιμπόν, που χρονολογείται στον δέκατο ένατο αιώνα.
Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's πρόκειται να  βγάλει  σε  δημοπρασία αυτό το αντίγραφο στις 7 Δεκεμβρίου σε τιμή που υπολογίζεται σε 7 εκατ. Ευρώ.
Το 108 από τα αντίγραφα του βιβλίου ανήκουν σε μουσεία και βιβλιοθήκες. Μόνο 11 από αυτά βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών.  Πριν από δέκα χρόνια, ένα από αυτά είχε πωληθεί στην τιμή των 8,8 εκατομμυρίων δολαρίων!
Τα αντίγραφο που θα βγει στο σφυρί τον προσεχή  Δεκέμβριο  προέρχεται από τη συλλογή του αείμνηστου Κυρίου Χέσκετς.  Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει σχέδια 1000  πουλιών, όπως φλαμίνγκο και κύκνων. 
Ο ορνιθολόγος και φυσιοδίφης  Τζον Τζειμς Οντιμπόν που  γεννήθηκε στην Αϊτή το 1785 έκανε 12 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρώσει τη μελέτη του.
Ο οίκος Sotheby's την ίδια μέρα θα δημοπρατήσει και ένα αντίτυπο του "First Folio" του Ουίλιαμ Σέξπιρ, την πρώτη συλλογή θεατρικών έργων του Βρετανού δραματουργού.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου