'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΔΝΤ θέλει νέα μέτρα για την β δόση

Την έγκριση για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του μηχανισμού στήριξης ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να δώσει σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα γίνει και η καταγραφή των μελλοντικών υποχρεώσεων της Ελλάδος οι οποίες θα είναι η περαιτέρω εξοικονόμηση των δαπανών, η ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, η τόνωση της τραπεζικής ρευστότητας, η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και αγορών.
Συγκεκριμένα, σε σχετικό υπόμνημα το ΔΝΤ θα ζητήσει τη λήψη συγκεκριμένων παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, τον περιορισμό των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ, εξυγίανση των οικονομικών των ΟΤΑ, νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων, επιτάχυνση των προσπαθειών στους τομείς της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της απελευθερώσεως αγορών, αλλά και την πλήρη εφαρμογή του Καλλικράτη, ώστε να εξοικονομηθούν 500 εκατ. ευρώ από τον νέο τρόπο χρηματοδότησης των δήμων.
Παρόλα αυτά θα υπάρχουν και θετικά σχόλια για την ταχύτατη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό σύστημα, αλλά και για την δραστική περιστολή της σπατάλης στο Δημόσιο.
Η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του μηχανισμού χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδος αναμένεται να γίνει στις 14 - 15 Σεπτεμβρίου.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου