'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αστυνομικοί τρέμουν τις ρατσιστικές ομάδες!!!!!!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, ότι συνάδελφοί τους αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, κινδυνεύουν από άτομα ρατσιστικών οργανώσεων εάν δείξουν ευνοϊκή μεταχείριση σε μετανάστες!

 

«Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Αγ. Παντελεήμονα παραδέχθηκαν ότι οι συνθήκες κράτησης στο Τμήμα είναι απάνθρωπες και πρόσθεσαν ότι είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούν ισορροπίες μεταξύ μεταναστών και ρατσιστικών ομάδων, διότι αν θεωρηθούν από αυτές ότι δείχνουν ευνοϊκή μεταχείριση προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, απειλείται η ζωή των ίδιων των Αστυνομικών οργάνων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργούνται στα Τμήμα, εξ αιτίας του μεγάλου αριθμού μεταναστών που κρατούνται σε χώρους που δεν διαθέτουν την ανάλογη υποδομή..

Όπως αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, τα Τμήματα του κέντρου της Αθήνας, όπως του ........Αγίου Παντελεήμονα, της Ομόνοιας, των Εξαρχείων και του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν μετατραπεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών για διάστημα που πολλές φορές ξεπερνάει τους έξι μήνες, έχουν τέσσερις φορές περισσότερους κρατουμένους, είναι βρώμικα και με κακές συνθήκες εξαερισμού και φωτισμού. 

Επίσης, τονίζει, «οι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε πληροφόρηση, καθώς δεν υπάρχουν διερμηνείς, αλλά ούτε και σε νομική βοήθεια και ιατρική φροντίδα».
Επιπλέον, στα Τμήματα αυτά, αναφέρει η Ε.Α.Υ.Α, βρέθηκαν πρόχειροι ειδικοί χώροι στους οποίους ήταν στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες περισσότεροι από 40 κρατούμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταγεγραμμένοι στο μητρώο κρατουμένων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι το θέμα με τις ελλείψεις στα κρατητήρια των Τμημάτων και τα προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών, είχαν επισημανθεί και σε δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΑΥΑ, αναφέρει ότι «έγινε εκτενέστερη ανάλυση των προβλημάτων που έθιξε ο εισηγητής του ΟΗΕ, κ. Νόβακ και πολλά άλλα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών στους χώρους κράτησης, αποδεικνύεται περίτρανα το περιεχόμενο όλων αυτών που το τελευταίο διάστημα έχουμε αναδείξει, μέσα από τις φωνές των συναδέλφων που καθημερινά αυξάνονται και επίσης φαίνεται η ατολμία της Φυσικής και Πολιτικής ηγεσίας που δεν έχει πράξει τα αυτονόητα».

Από το e-go.gr

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_8089.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου