'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Θύμα εκβιασμού πασίγνωστη τραγουδίστρια!

Θ
ύμα εκβιασμού έπεσε παγκοσμίου φήμης super star όταν διαρρήκτης που μπήκε στο σπίτι της, έκλεψε laptop το οποίο περιείχε πολύ προσωπικές φωτογραφίες της και στη συνέχεια την απειλούσε ζητώντας πολλές χιλιάδες λίρες Αγγλίας για να μην τις δημοσιεύσει στον Τύπο.

Η τραγουδίστρια, τα στοιχεία της οποίας δεν μπορούν να δημοσιευτούν για νομικούς λόγους, διαθέτει σπίτι στο Λονδίνο και είναι πολύ γνωστή και αναγνωρίσιμη σε ολόκληρο τον κόσμο.


Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο όταν η γνωστή τραγουδίστρια έχασε τα κλειδιά του σπιτιού της, πιθανότατα ενώ βρισκόταν στο κομμωτήριο. Αργότερα τη νύχτα, άγνωστος διέρρηξε το διαμέρισμα της την ώρα που εκείνη και ένας συγγενής της κοιμούνταν. Κανείς από τους δυο δεν αντιλήφθηκε τον εισβολέα καθώς βρίσκονταν σε διαφορετικούς ορόφους, παρά μόνο τη στιγμή που το φως του φακού ξύπνησε τον συγγενή της τραγουδίστριας. Μέχρι να φτάσει η αστυνομία, ο διαρρήκτης το είχε «σκάσει» με λεία δύο laptop και τα κλειδιά του αυτοκινήτου.


Περίπου 6 εβδομάδες αργότερα, τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, ξεκίνησε να λαμβάνει τα πρώτα γράμματα και e-mail στα οποία ο διαρρήκτης την πληροφορούσε ότι βρήκε στους υπολογιστές 27 φωτογραφίες από προσωπικές της στιγμές και την απειλούσε να τις πουλήσει.


Ύστερα από συνομιλία με τους δικηγόρους της τραγουδίστριας κατά την οποία ο εκβιαστής αρχική δήλωσε πως δεν ήθελε να βλάψει την καριέρα της, στο τέλος κοστολόγησε την κάθε φωτογραφία για 2.000 λίρες με το συνολικό ποσό να φτάνει τις 54.000 λίρες. Στη συνέχεια οι δικηγόροι επικοινώνησαν με την αστυνομία η οποία κατέληξε στον τρόπο εντοπισμού του εκβιαστή.


Ο εκβιαστής της γνωστής τραγουδίστριας, ένας 24χρονος άνεργος, ο Sebastian Bennett, συνελήφθη τελικά από μυστικούς πράκτορες της Scotland Yard όταν ένας από τους αστυνομικούς επικοινώνησε μαζί του με σκοπό να συναντηθούν στο Kilburn στο βορειοδυτικό Λονδίνο όπου θα γινόταν η ανταλλαγή. Αφού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως η κάρτα μνήμης που άφησε ο 24χρονος περιείχε όντως τις φωτογραφίες της τραγουδίστριας, τον ακολούθησαν και τελικά τον συνέλαβαν στο διαμέρισμα του όπου βρήκαν και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία.


Κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν ακούστηκε ούτε μια φορά το πραγματικό όνομα της τραγουδίστριας, ενώ ακόμη και ο δικαστής αναφερόταν σε εκείνη με το ψευδώνυμο «Nicola Smith». Ούτε το ακριβές περιεχόμενο των φωτογραφιών περιγράφηκε στη δίκη εκτός από το γεγονός ότι αποτελούσαν φωτογραφίες πολύ προσωπικού περιεχομένου, οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν την τραγουδίστρια σε πολύ δύσκολη θέση σε περίπτωση που δημοσιοποιούνταν.


Ο Bennett, ο οποίος κατά τη διάρκεια τους εκβιασμού χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Dave64» και «Dave Smith» αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως «μυστηριώδης» φίλος του που τον επισκέφτηκε στο σπίτι εκείνες τις μέρες πιθανότατα να βρίσκεται πίσω από την σκευωρία. Ο 24χρονος εκβιαστής παρότι απαλλάχτηκε από την κατηγορία για τη διάρρηξη, βρέθηκε ένοχος για εκβιασμό και κινδυνεύει με 14 χρόνια φυλάκιση. 


http://dete.gr/news.php?article_id=10339 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου