'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αρχίζει αύριο η ενιαία ενίσχυση για τους αγρότες !!!!

Ένα δις ευρώ θα πάρουν 720.000 αγρότες.

Ξεκινά από αύριο
26 Οκτωβρίου η καταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης , που περίμεναν πως και πως οι αγρότες.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Θάνο Καπρέλη και τον αντιπρόεδρο, Μόσχο Κορασίδη, δίνοντας τις σχετικές διευκρινίσεις: Τα χρήματα θα αρχίσουν να μπαίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών από αύριο το απόγευμα, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε συνεργασία με την ΑΤΕbank μέσα σε ένα 24ωρο.

 
Πρόκειται για περίπου 1 δισ. ευρώ σε 720.000 δικαιούχους. Να σημειωθεί ότι αν και τη στιγμή που δινόταν η συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είχαν ολοκληρωθεί όλοι οι διασταυρωτικοί έλεγχοι, η διοίκηση του Οργανισμού εκτιμά ότι φέτος λιγότεροι από 15.000 κωδικοί δικαιούχων θα «χτυπήσουν» στους ελέγχους και ότι θα πληρωθούν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, μαζί με την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης. 

Επίσης, διευκρινίστηκε ότι όσοι δικαιούνται πληρωμής έως 200 ευρώ από δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, δεν θα τα πληρωθούν, διότι σύμφωνα με σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό η Ελλάδα έχει θέσει ως κατώτατο όριο πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης τα 200 ευρώ ανά παραγωγό.

Στο χρονοδιάγραμμα πληρωμών που παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της Agrenda, περιλαμβάνονται τα εξής:

- Εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης στις 17 Δεκεμβρίου.
- Τον Φεβρουάριο του 2011 καταβάλλεται η συνδεδεμένη ενίσχυση,
- Τον Μάρτιο του 2011 η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο των αγροτών και
- Τον Μάιο η επιστροφή του ΦΠΑ.

«Τα χρήματα δίνονται σε μία περίοδο έντονης οικονομικής στενότητας», σημείωσε ο υπουργός, αναφέροντας ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2011, οι Έλληνες αγρότες θα εισπράξουν χωρίς καμία καθυστέρηση ενισχύσεις ύψους 3,6 δις ευρώ.

Έτσι, με βάση το χρονοδιάγραμμα πληρωμών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 οι αγρότες θα εισπράξουν άλλο 1,2  δις. ευρώ (υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, εκκρεμότητες ετών 2006-9, πρόγραμμα Νέων Αγροτών).

Παράλληλα, ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ , με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών και τη  μείωση της γραφειοκρατίας. Όπως είπε, χαρακτηριστικά ο υπουργός«δρομολογείται η χάρτα δικαιωμάτων πληρωμών των δικαιούχων, μέσα από ένα σύγχρονο ψηφιακό σύστημα το οποίο θα καταργεί τους διαμεσολαβητές και έτσι ο αγρότης θα μπορεί να ενημερώνεται απευθείας και με πλήρη διαφάνεια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για το οτιδήποτε».

Μεταξύ των νέων υπηρεσιών του Οργανισμού περιλαμβάνονται:
  
- Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές, διαχείριση δικαιωμάτων, θέματα ελέγχων κλπ.
- Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ (για πληρωμές ενισχύσεων, παραδόσεις βάμβακος, κλπ).
- Διαδικτυακή ενημέρωση των δικαιούχων για πληρωμές που λαμβάνουν με την εισαγωγή ΑΦΜ
- Διαδικτυακή υποβολή ερωτημάτων, παραπόνων και προτάσεων.

Εξάλλου, σημείωσε, στις 22 Οκτωβρίου εγκρίθηκε και το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», ύψους 12,7 εκατ. ευρώ που υπέβαλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, που θα συμπεριλάβει μια σειρά από υπηρεσίες και υποέργα για την υποστήριξη του αγροτικού τομέα (Ηλεκτρονικές διαδικτυακές υπηρεσίες, έγκαιρη ενημέρωση των εμπλεκόμενων αγροτικών φορέων, παροχή υπηρεσιών επιχειρηματικής αγροτικής ανάπτυξης, παροχή υπηρεσιών χάραξης αγροτικής πολιτικής κλπ).

Καταλήγοντας, ο κ. Σκαναδαλίδης επεσήμανε ότι οι αγρότες πολύ σύντομα θα εξυπηρετούνται και μέσω της Κάρτας του Πολίτη,  στην οποία θα ενσωματωθούν και αυτά που τους αφορούν σε σχέση με τις συναλλαγές τους, (οι πληρωμές των ενισχύσεων, αποζημιώσεων). 

http://www.lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου