'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Στα ύψη οι δόσεις των στεγαστικών σε ελβετικό νόμισμα...!!!

Πλήγμα για όσους δανειολήπτες έχουν επιλέξει δάνειο σε ελβετικά φράγκα είναι η συνεχής άνοδος του ελβετικού νομίσματος, αφού οδηγεί σε αύξηση του euribor, το οποίο το τελευταίο τρίμηνο ξεπέρασε το 1%.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του μηνιαίου ποσού που πληρώνουν οι δανειολήπτες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος».


Για παράδειγμα, σε ένα στεγαστικό 250.000 ευρώ με περίοδο αποπληρωμής τα 30 χρόνια, η μηνιαία δόση ήταν 1.137,5 ευρώ, όταν το euribor βρισκόταν στο 0,65% και το τελικό επιτόκιο στο 3,6%.


Τώρα, με euribor στο 1,025%, το επιτόκιο «αγγίζει» το 4% και η μηνιαία δόση τα 1.192,5 ευρώ, δηλαδή γίνεται αύξηση κατά 55 ευρώ και 660 ευρώ κατά έτος.


Επίσης, για όσους έχουν λάβει στεγαστικό σε ελβετικό φράγκο η αύξηση της δόσης για ποσό 200.000 φράγκων, το οποίο θα αποπληρωθεί σε 25 χρόνια, με επιτόκιο 3,5%, φθάνει τα 73 ευρώ σε σύγκριση με τη δόση πριν από ακριβώς έναν χρόνο.


Επιπροσθέτως, χαμένοι βγαίνουν και οι νέοι δανειολήπτες, καθώς, πέρα από τη μεγάλη άνοδο του euribor, έχουν να... αντιμετωπίσουν και την αύξηση του περιθωρίου κέρδους των τραπεζών.


zougla.gr
madata.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου