'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η πιο λεπτή τηλεόραση στον κόσμο...


Τα ερωτήματα στις παρουσιάσεις των πιο εξελιγμένων ηλεκτρονικών προϊόντων συνήθως δεν συνοδεύονται από το πως και το γιατί, αλλά από το πόσο. Και το παράδειγμα είναι κυριολεκτικά σημερινό, οπότε και ξεκινά η IFA 2010: Πόσο θα εντυπωσιάσει η πιο λεπτή τηλεόραση με διαγώνιο 31 ίντσες; Πόσο θα κοστίζει και τελικά πόσο ακόμα... αδυνάτισμα αντέχει το κέλυφος που φιλοξενεί το πάνελ οργανικών δίοδων εκπομπής φωτός (εν συντομία OLED);

Στην πρώτη των ερωτήσεων η απάντηση είναι μάλλον δεδομένη. Η πιο λεπτή μέχρι στιγμής τηλεόραση στις 31 ίντσες, με πάχος μόλις 2,9 χιλιοστά (δεν είναι λάθος η κλίμακα μέτρησης) και με το λογότυπο της LG στο αστραφτερό πίσω της μέρος κερδίζει τα βλέμματα όλων εκείνων που βρίσκονται και θα βρεθούν εδώ.


Όσο για το πόσο βαθιά θα πρέπει να βάλει κάποιος το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να έχει στο σαλόνι του ένα μικρό θαύμα της τεχνολογίας, το ερώτημα δεν έχει ακόμα απάντηση, αν και με τα δεδομένα προηγούμενων και μάλιστα μικρότερων μοντέλων, το νούμερο θα είναι μάλλον απαγορευτικό για τους περισσότερους! Ετσι ή αλλιώς πάντως, θα χρειαστεί να περιμένουμε περίπου δυο χρόνια, οπότε η LG εκτιμά ότι θα είναι εμπορικά διαθέσιμη η συγκεκριμένη σειρά, που δεν θα μπορούσε παρά να υποστηρίζει και τρισδιάστατη απεικόνιση.


Και βέβαια, απομένει το ερώτημα πόσο ακόμα πιο λεπτές μπορούν να είναι οι τηλεοράσεις στο κοντινό μέλλον, μέχρι να... εξαφανιστούν, δίνοντας την περίοπτη θέση τους σε πιο εξελιγμένες λύσης προβολής.


Ενας (ακόμη) αντίπαλος για το iPAD


Στο Βερολίνο την Πέμπτη ήρθε στο φως η νέα πρόταση της Samsung στις φορητές συσκευές πολυμέσων. Ακριβώς όπως οι έτεροι Κορεάτες θέλουν να περιγράφουν το «Galaxy tab», παρά τη δεδομένη ένταξη του στην ακμάζουσα (με αναμενόμενες συνολικές πωλήσεις 13 εκατομμυρίων τεμαχίων μέχρι το τέλος του έτους) κατηγορία των tablet pc.  Ακόμα και κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης, που έγινε σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, στελέχη της εταιρείας αναφέρθηκαν σε «Galaxy tab» με τον όρο ταμπλέτα, λοξοκοιτάζοντας θέλοντας και μη προς το iPad της Apple.




Η σύγκριση, εξάλλου, είναι αναπόφευκτη. Μια ταμπλέτα που δεν θέλει να λέγεται… ταμπλέτα αντιμέτωπη με την ταμπλέτα που εισήγαγε τον όρο στην καθημερινότητά μας.


Το «Galaxy tab» έχει οθόνη αφής 7 ιντσών, λειτουργεί και ως τηλέφωνο, ενώ το βάρος του φτάνει τα 380 γραμμάρια και η ονομαστική αυτονομία του τις 8 ώρες. Το λειτουργικό του σύστημα «πατάει» στο Android της Google, από όπου αντλεί εφαρμογές για εγκατάσταση. Προσφέρεται για σερφάρισμα στο διαδίκτυο μακριά από το γραφείο (υποστηρίζει την αναπαραγωγή flash περιεχομένου), απαντάει στα πιο εξελιγμένα πρωτόκολλα ασύρματης δικτύωσης, θα κυκλοφορήσει σε λευκό χρώμα και η διάθεσή του θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου. Οσο για το πόσο και πάλι απάντηση δεν δόθηκε, μιας και η συσκευή θα βγει αρχικά στην αγορά μέσα από το δίκτυο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.


Κατά τα άλλα ένας αριθμός και ένα γράμμα χαρακτηρίζουν φέτος την IFA: 3D. Οπου και αν στρέψει κάποιος το κεφάλι του θα δει τρισδιάστατες προβολές και εικόνες. Με τη Sharp να προχωρά ήδη ένα βήμα μπροστά, παρουσιάζοντας υπό εξέλιξη οθόνες που δημιουργούν στο μάτι την ψευδαίσθηση του βάθους χωρίς τα ειδικά γυαλιά. Και τη Philips, εκτός των δικών της ανανεωμένων προτάσεων στον χώρο της τρισδιάστατης οικιακής διασκέδασης, να λανσάρει ακόμα και σειρά ξυριστικών μηχανών -όπου παραδοσιακά ηγείται των εξελίξεων- υπό το συνοδευτικό «3D»!









ΠΗΓΗ:  http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου