'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Φιλοσκοπιανή λύση προκρίνουν οι ΗΠΑ!!!!

Μείζον ζήτημα συνιστούν οι αποκαλύψεις του Αμερικανού πρεσβευτή στα Σκόπια Φίλιπ Ρίκερ (φωτο), ο οποίος παρουσιάζοντας την αμερικανική , όπως είπε , θέση για το Σκοπιανό περιέγραψε πλαίσιο λύσης το οποπίο συμβαδίζει με τις σκοπιανές θέσεις.
 
Η παρέμβαση του Αμερικανού αξιωματούχου έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς εκδηλώνεται την περίοδο που αναμένεται να υπάρξει νέα κινητικότητα στο Σκοπιανό με επανεμφάνιση του κ. Νίμιτς και πιθανότατα συναντήσεις κορυφής Ελλάδας και ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη. 


Ο κ. Ρίκερ στη συνέντευξή του , η οποία δημοσιεύεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της πρεσβείας, δηλώνει ότι η λύση στο θέμα της ονομασίας δεν χρειάζεται να οδηγήσει σε αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας και του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, καθώς, όπως είπε αρκεί η εξεύρεση μιας "διεθνούς αναφοράς" που θα αντικαταστήσει το FYROM.

 
Αυτό σημαίνει βέβαίως ότι η αμερικανική πλευρά προκρίνει τη σκοπιανή θέση που κάνει λογο για εξεύρεση ονομασίας μόνο για μερική διεθνή χρήση (εκεί που ισχύει σήμερα το FYROM), ακυρώνοντας έτσι την Ελληνική θέση για erga omnes (έναντι όλων) χρήση της νέας ονομασίας. 


Συγχρόνως αφήνει εκτεθειμένη την Αθήνα, καθώς η συνταγματική τροποποίηση είναι η μοναδική διαδικασία εγγύησης εφαρμογής της λύσης.
 
Ο Αμερικανός αξιωματούχος, επίσης , καλεί τη σκοπιανή κοινή γνώμη να επικεντρωθεί μόνο στο θέμα της ονομασίας, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν πως πρέπει να επεκταθεί η συζήτηση στο θέμα της ταυτότητας και της γλώσσας.


(Επίκαιρα)
http://online-pressblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου