'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Πλησιάζει το τέλος των desktop υπολογιστών;

Οι online εταιρίες αποθήκευσης δεδομένων θα πρέπει να ανησυχούν. Μια νέα υπηρεσία με το όνομα GDrive, προωθείται από την Google και αναμένεται να φέρει πολλές αλλαγές στον κόσμο της πληροφορικής. Πολλοί θεωρούν μάλιστα ότι το GDrive μπορεί να φέρει το τέλος των desktop υπολογιστών.
Η υπηρεσία GDrive της Google, αναμένεται να κάνει την νέα μεγάλη έκπληξη. Πρόκειται για μια πολύ φιλόδοξη υπηρεσία, με την οποία οποιοσδήποτε χρήστης Η/Υ θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον desktop Η/Υ μέσω οποιασδήποτε σύνδεσης ιντερνέτ.
Σύντομα λοιπόν οι χρήστες δεν θα ανησυχούν για το μέγεθος που θα έχει ο σκληρός τους δίσκος. Αυτό γιατί τα δεδομένα θα αποθηκεύονται στο ιντερνέτ και φυσικά θα είναι προσβάσιμα από παντού.
Πώς όμως θα λειτουργεί το GDrive; Πολύ απλά. Αυτή η υπηρεσία θα δημιουργεί ένα αντίγραφο του σκληρού μας δίσκου, το οποίο στην συνέχεια θα αποθηκεύεται στους σέρβερ της Google. Αυτό φυσικά θα είναι προσβάσιμο από παντού. Το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι μια σύνδεση ιντερνέτ.
Στο προσεχές μέλλον, δε θα χρειαζόμαστε καν Windows για να χρησιμοποιήσουμε τον υπολογιστή μας. Θα αρκεί μόνο μια σύνδεση στο ιντερνέτ για να «φορτώσουμε» το λειτουργικό της Google από το online drive.
Με το GDrive θα αλλάξει ριζικά ο τρόπος που βλέπουμε τους υπολογιστές μας. Στο μέλλον ο υπολογιστής μας θα είναι απλά ένα «portal» για το ιντερνέτ. Κάλλιστα κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι οι υπολογιστές στον μέλλον θα θεωρούνται κάτι σαν ένα λογισμικό.

ΠΗΓΗ:   http://www.slap.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου