'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Αλλάζει πάλι η φορολογία στα τσιγάρα

Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία των καπνικών προϊόντων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών μετά τη σημαντική υστέρηση που...
παρουσιάζουν τα έσοδα, παρά τις συνεχόμενες αυξήσεις στους συντελεστές Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. 


 Χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση υπό τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φιλ. Σαχινίδη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των καπνοβιομηχανιών, των χονδρεμπόρων και των περιπτερούχων. Οι φορείς κατέθεσαν τις ενστάσεις τους για τις μέχρι σήμερα νομοθετικές πρωτοβουλίες στον χώρο των τσιγάρων και πρότειναν αλλαγές στη φορολογία. Ο κ. Σαχινίδης ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ότι το ζητούμενο είναι να βρεθεί λύση για τα έσοδα του κράτους και παράλληλα να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των φορέων.

Σημειώνεται ότι στο υπουργείο ήδη μελετούν την αναθεώρηση προς τα κάτω του στόχου για τα έσοδα που έχει τεθεί στο μνημόνιο. Συγκεκριμένα, στο μνημόνιο προβλέπονται πρόσθετα έσοδα από τη φορολόγηση των τσιγάρων 1,13 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2009 και μέχρι στιγμής τα επιπλέον έσοδα δεν ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ, αν και έχουν υπάρξει τρεις αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης και οι δύο αυξήσεις του ΦΠΑ.


tovima

http://ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου