'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Τα “πήραν” οι Κινέζοι με την μη επιστροφή του ΦΠΑ

Αν έκανε ένα καλό η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν που ξεκίνησε τις διαδικασίες για να έλθει στην Ελλάδα η Cosco και κατ’ επέκταση οι Κινέζοι επενδυτές οι οποίοι έχουν άφθονο χρήμα.

Ηλθαν λοιπόν οι Κινέζοι, έγινε χαμός στα λιμάνια, πήραν κάποιοι συνδικαλιστές παχυλές αμοιβές και τελικά ο κινεζικός κολοσσός μπήκε στον Πειραιά.
Πώς, όμως, τα κατάφεραν οι Πασόκοι και τώρα μέχρι και διπλωματικό επεισόδιο θα έχουμε. 21 εκατ. ευρώ χρωστούν στην Cosco από επιστροφές ΦΠΑ και δε λένε να τα δώσουν με αποτέλεσμα οι...
Κινέζοι να τα έχουν πάρει στο κρανίο. Διότι… Κινέζοι είναι, όχι κορόϊδα. Ετσι, σήμερα ανέβαλαν με διπλωματικό τρόπο τις συναντήσεις που θα είχε ο επικεφαλής της εταιρείας, Γ. Ζιαφού με το νέο υπουργό Ναυτιλίας, Γάννη Διαμαντίδη αλλά και αντιπροσωπεία του ΟΛΠ με τον Γ. Ανωμερίτη. Ηταν …γεμάτο ξαφνικά το πρόγραμμα του κ. Ζιαφού γι’ αυτό και αναβλήθηκαν τα ραντεβού.
Ωστόσο, από παντού διαρρέεται ότι πρόκειται για εμφανή έκφραση δυσαρέσκειας της κινεζικής πλευράς, μία μόλις ημέρα, μάλιστα, πριν την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού Ζιαμπάο. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ζιαμπάο φέρνει κάποιες καλές προτάσεις στην ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και για επενδύσεις σε ομόλογα, μεταφορές, real estate. Η κίνηση της Cosco επιχειρεί να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση κατά τις συναντήσεις της με τον Κινέζο πρωθυπουργό, αλλά έτσι όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν.
Ενας μεγάλος επενδυτής αποφάσισε να μας κάνει τη χάρη να επενδύσει τα χρήματά του και εμείς τον κάνουμε πέρα, λες και τα 21 εκατ. ευρώ θα μας έσωζαν. Για να δούμε πώς θα το μαζέψει τώρα ο κ. Παπανδρέου ή θα συνεχίσει να κάνει τον Κινέζο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου