'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Αλβανία: «Οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών στα πρότυπα του ΝΑΤΟ»

Ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δέχθηκε το Διοικητή της Συμμαχικής Επιχειρησιακής Διοίκησης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ναύαρχο Τζέιμς Γ. Σταυρίδης, γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘Σταρτ’. 

Πρόκειται για πρώτη επίσκεψη αρχιστράτηγου, που επισκέπτεται την Αλβανία μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν τη... συμμετοχή της Αλβανίας στην Συμμαχία και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν. Η αλβανική πλευρά διαβεβαίωσε τον διοικητή του ΝΑΤΟ ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει περαιτέρω τη συμμετοχή της στο Αφγανιστάν όπως είχε υποσχεθεί παλαιότερα ο αλβανός πρωθυπουργός.

Ο Σαλί Μπερίσα ερωτηθείς αν συζήτησαν για τη δομή της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Μυστικές Υπηρεσίες θα είναι στα πρότυπα του ΝΑΤΟ. «Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο νόμος που θα διέπει τις μυστικές υπηρεσίες θα είναι προδιαγραφών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και αυτό είναι θετικό», δήλωσε ο Μπερίσα.

Ο ναύαρχος Σταυρίδης επεσήμανε ότι είναι σημαντική η παρουσία των αλβανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν για το έργο που επιτελούν, ενώ αναφερόμενος στο Κοσσυφοπέδιο ανέφερε περαιτέρω μείωση της KFOR.

«Στο Κοσσυφοπέδιο είχαμε περίπου 15 χιλιάδες στρατιώτες αλλά με το δεδομένο ότι το περιβάλλον έχει σταθεροποιηθεί και ο πληθυσμός βρίσκεται σε ασφάλεια, μειώσαμε τη δύναμη σε 10 χιλιάδες στρατιώτες»

Εκτιμώντας την όλη κατάσταση, θα προβούμε σε επανακαθορισμό των δυνάμεων μας. Στο Κοσσυφοπέδιο αλλά και γενικότερα στα Βαλκάνια έχει αναπτυχθεί αρκετά το ασφαλές περιβάλλον και νομίζω ότι είμαστε σε θέση να προβούμε σε μεγαλύτερη μείωση των στρατευμάτων μας», δήλωσε ο Τζέιμς Σταυρίδης.

Πηγή:http://echedoros-a.blogspot.com/2010/09/blog-post_928.html
http://kontiloforos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου