Το Μνημόνιο αποτέλεσε και σήμερα πεδίο δόξης λαμπρό για να κονταροχτυπηθούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Η μεν κυβέρνηση υποστήριξε πως « είμαστε τυχεροί που έχουμε τον πιο κατάλληλο άνθρωπο που είναι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας και θα μας βγάλει από την κρίση»! Κι όμως, το είπε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης, εγνώμων ππυ αντί να πάει σπίτι του μετά από όσα του συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ, προβιβάστηκε στην κυβέρνηση.
Το άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι ο κ. Καρατζαφέρης – άργησε μεν – αλλά συνειδητοποιεί επιτέλους ότι το άρμα Παπανδρέου τον σέρνει προς την καταστροφή και είπε...
πως οδηγούμεθα με μαθηματική ακρίβεια σε αναδιάρθρωση του χρέους: «Κακά τα ψέματα. Θα γίνει και αναδιαμόρφωση του χρέους. Δεν βγαίνουν οι υποχρεώσεις μέχρι το 2013, με ανυπαρξία ανάπτυξης. Αυτό στη γλώσσα των οικονομολόγων λέγεται ελεγχόμενη πτώχευση. Δεν μου αρέσει καθόλου η λέξη, αλλά δεν βλέπω πως θα τα βγάλουμε πέρα. Εκτός αν αποφασίσουμε και συμφωνήσουμε ότι ο «κεχαγιάς» θα μείνει για πάντα στο κεφάλι μας»…!
Απο την μεριά του ο κ. Τσίπρας είπε ξεκάθαρα ότι οδηγούμαστε στη χρεοκοπία και ότι αυτό δεν έχει γίνει ακόμα διότι θα πρέπει να προλάβουν να πάρουν κάτι οι δανειστές μας…(τι έχουμε γράψει εδώ στο antinews;)…!
Ο κ. Τσίπρας προχώρησε ακόμα περισσότερο: « μπορεί να μην επαληθευτώ όταν είχα πεί ότι θα φύγετε νύχτα, αλλά μεσημέρι, αλλά είναι βέβαιος πως θα επαληθευτεί η προφητεία του Γ. Παπανδρέου όταν είπε «θα μας πάρουν με τις πέτρες»!
Απαντώντας (που λέει ο λόγος δηλαδή), ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης είπε ότι « η Ελλάδα είναι μια χώρα με υπεύθυνη ηγεσία κι εδώ που έχει βρεθεί η Ελλάδα κάθε στιγμή και κάθε μέρα κρίνεται»!
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης είπε ότι το Μνημόνιο αποτελεί προϊόν κακοδαιμονίας για την ανάπτυξη και ταυτόχρονα επικαλέστηκε το κείμενο του Μνημονίου σε τρία σημεία του για να «αιτιολογήσει» το γιατί δεν «μπορούσε» η χώρα μας να αξιοποιήσει καλύτερους όρους δανεισμού:
- σελ 119: «Δεν μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή, καθώς επίσης δεν μπορεί να μπορεί να υποθηκεύσει ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία έσοδα ή να μεταφέρει το χρέος της»
- σελ 129: «αντίθετα ο δανειστή επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του»
- Σελ 129, παρ. 14: «η σύμβαση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο»…
Antinews.gr
http://citypress-gr.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου