'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Βαλίτσα φτιαγμένη από κοκαΐνη

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να διακινεί ναρκωτικά από το Περού είχε βρει νεαρός αλλοδαπός που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλός.

Οι ναρκωτικές ουσίες δεν βρίσκονταν κρυμμένες στις αποσκευές του αλλά αποτελούσαν οι ίδιες το υλικό κατασκευής τους. 

Ο διακινητής, με ειδική επεξεργασία είχε καταφέρει να κατασκευάσει βαλίτσα από κοκαΐνη και με αυτό τον τρόπο να μεταφέρει τη ναρκωτική ουσία, ελπίζοντας ότι αυτό δε θα γίνει αντιληπτό κατά τον έλεγχο των αποσκευών.

Αρχικά έγινε έλεγχος στο περιεχόμενο των αποσκευών δίχως να βρεθεί οποιαδήποτε ύποπτη ουσία. Κατά λεπτομερέστερο όμως έλεγχο, οι αστυνομικές αρχές παρατήρησαν ότι τόσο η επένδυση όσο και η φόδρα της βαλίτσας ήταν φτιαγμένες από ειδικά επεξεργασμένη κοκαΐνη που οι κατασκευαστές της είχαν φροντίσει να τη βάψουν στο χρώμα της βαλίτσας.

Η «επένδυση» εξετάστηκε με ειδικό τεστ με αεροχρωμογράφο από το Γενικό Χημείο του Κράτους, όπου προέκυψε ότι πρόκειται για κοκαΐνη, η οποία χρειάζεται ειδική επεξεργασία για να εξαχθεί. 

Συνολικά, κατασχέθηκε κοκαΐνη βάρους 5 κιλών και 900 γραμμαρίων καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Συνελήφθησαν ο αλλοδαπός επιβάτης, κάτοχος της βαλίτσας καθώς και ένας 40χρονος Ελλήνας που είχε προσέλθει στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου για να την παραλάβει.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Πηγη : ethnos.gr
TNSite

1 σχόλιο:

  1. Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ
    Στις 6 Αυγούστου αναρτήθηκε προς διαβούλευση το νομοσχέδιο fast track, το οποίο χαρακτηρίζεται από ανεξήγητη μονομανία για την κατάργηση περιβαλλοντικών κεκτημένων στο όνομα μιας προσχηματικής ανάπτυξης.
    Το τελευταίο σίριαλ του επεισοδίου αφορά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της Ελλάδας με το Qatar για επενδύσεις συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ. Η λέξη μυστικοπάθεια αρμόζει στο συγκεκριμένο deal, καθώς δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι συνεργασίας ούτε το αντικείμενο των επενδύσεων. Ξέρουμε σίγουρα πως ένα μεγάλο μέρος από τα ανωτέρω 5 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με LPG (υγραέριο) στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο ιστορικό της συγκεκριμένης επένδυσης, μήπως βγάλουμε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα. Στην αρχή η επένδυση εμφανίστηκε ως μονάδα καύσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), συνδυασμένη με δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου και πρότυπες καλλιέργειες φυκιών που θα αποθηκεύουν το διοξείδιο του άνθρακα. Λεγόταν μάλιστα τότε πως η επένδυση θα δημιουργούσε 1.500 νέες θέσεις εργασίας και το παραγόμενο ρεύμα θα εξάγονταν στο σύνολό του στην Ιταλία. Με το πέρασμα του καιρού, όμως, διαπιστώθηκε πως η μονάδα θα παράγει ηλεκτρισμό καίγοντας το ιδιαίτερα προβληματικό υγραέριο (LPG), οι θέσεις εργασίας έπεσαν σε σχεδόν 140, ενώ τα φύκια έχουν σταματήσει να ακούγονται.
    Ας κάνουμε την υπόθεση πως είμαι ένας Ευρωπαίος επενδυτής. Σας πληροφορώ πως δεν θα ερχόμουν στη χώρα να επενδύσω. Οι fast track διαδικασίες ενδέχεται να προσκρούσουν στο ευρωπαϊκό δίκαιο και στέλνουν λανθασμένα μηνύματα διαιωνίζοντας την εικόνα μιας διεφθαρμένης Ελλάδας, δέσμιας των πελατειακών σχέσεων και των «προνομιακών δεσμών» με εταίρους.
    * Ο Αχιλλέας Πληθάρας είναι περιβαλλοντολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή