'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Το χρέος της ΑΤΕ στο Δημόσιο..!

Με τροπολογία το χρέος του ΕΛΓΑ στην ΑΤΕ και σε άλλες τράπεζες ύψους πάνω από 3 δισ. περνάει στο Δημόσιο, το οποίο εξοφλεί με ομόλογα και αναδιαρθρώνει τον Οργανισμό.

Το βάρος του χρέους της ΑΤΕ ύψους 1,01 δισ. τα οποία δάνεισε στον ΕΛΓΑ για την αποζημίωση αγροτών από φυσικές καταστροφές αναλαμβάνει το Δημόσιο.
Με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος  Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Κώστας Σκανδαλίδης και Τίνα Μπιρμπίλη το ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την πληρωμή των δανείων που είχε συνάψει ο ΕΛΓΑ κυρίως με την Αγροτική Τράπεζα.
Ειδικότερα, με την τροπολογία ρυθμίζονται οφειλές 1.010.000.000. Τα εν λόγω δάνεια είχε πάρει ο ΕΛΓΑ με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου από το 2001 μέχρι και φέτος για την πληρωμή αγροτών, η παραγωγή των οποίων υπέστη ζημιές και το κράτος είχε αναλάβει την αποζημίωση τους (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ.).
Συνολικά ο ΕΛΓΑ έχει πάρει δάνειο με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ύψους 3 δισεκατομμυρίων περίπου ευρώ τα οποία έχει ήδη αναγνωρίσει το Δημόσιο ως χρέος του κράτους και θα εξοφληθούν με κρατικά ομόλογα προς τις τράπεζες που τα χορήγησαν.
Με τη ρύθμιση των χρεών αυτών εξυγιαίνεται ο ΕΛΓΑ ο οποίος θα λειτουργεί πλέον και με νέο θεσμικό πλαίσιο, ενώ ενισχύεται και η κεφαλαιακή επάρκεια της Αγροτικής Τράπεζας.


http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου