'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Βλέπει χρεωκοπία..!

Αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του συμβούλου του πρωθυπουργού Τομάζο Σκιόπα για ενδεχόμενη χρεωκοπία χώρα μέλους της ΕΕ, φωτογραγίζοντας την Ελλάδα, σε άρθρο του στους Financial Times. Εξηγήσεις ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση. Για διαστρέβλωση των απόψεών του μιλά η κυβέρνηση

Ως αντήχηση στις διαβεβαιώσεις του οικονομικού επιτελείου, αλλά και προσωπικά του Γ. Παπανδρέου, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, ακούστηκαν τα όσα έγραψε στους Financial Times, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Τομάζο Πάντο Σκιόπα.
Είχε προηγηθεί δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο γινόταν λόγος για σίγουρη χρεωκοπία της χώρας μας, λόγω του ότι θα ήταν αδύνατο η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές με αποδόσεις ομολόγων που ξεπερνούν το 10%.
Και ακολούθησε η αναφορά του συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα οικονομίας Τομάζο Πάντο Σκιόπα.
Ο κ. Σκιόπα σε άρθρο με τίτλο "Η Ευρώπη χρειάζεται μόνιμο μηχανισμό στήριξης", από κοινού με διακεκριμένους οικονομολόγους, σημειώνει ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται την εδραίωση μηχανισμού στήριξης των χωρών-μελών της, αλλά πρέπει να προβλεφθεί και η δημιουργία διαδικασίας που θα επιτρέπει σε χώρα-μέλος της να προχωρά σε ελεγχόμενη αναδιάρθρωση χρέους".
Πρακτικά, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού υιοθέτησε πλήρως, την εκτίμηση των αγορών και έθεσε για πρώτη φορά θέμα ελεγχόμενης χρεωκοπίας χώρας της ΕΕ.
Ο Τομάζο Σκιόπα , αναφέρθηκε γενικά στο ενδεχόμενο "αναδιάρθρωσης" χρεών για χώρες της ΕΕ, ωστόσο στη συγκεκριμένη συγκυρία και στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, ήταν φυσικό να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και να εντείνει τις ανησυχίες στις αγορές.
Στον αντίποδα, ο Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και επίσης σύμβουλος του πρωθυπουργού, με συνέντευξή του στο Bloomberg προεξοφλούσε επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2011 και απέκλειε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης.
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος αντέδρασε άμεσα, στα όσα αναφέρονται στο άρθρο του κ. Σκιόπα, καλώντας τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εξηγήσει τι εννοεί ο σύμβουλός του.
"Μεγάλο πολιτικό ζήτημα δημιουργείται για τον ίδιο τον πρωθυπουργό από τα όσα έγραψε στους Financial Times o κ. Τομάζο Σκιόπα, περί 'πειθαρχημένης αναδιάρθρωσης' χρεών" δήλωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Στον κ. Παναγιωτόπουλο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος με δήλωσή του στα "ΝΕΑ", έκανε λόγο για ανύπαρκτο ζήτημα και για εσκεμμένη διαστρέβλωση των όσων υποστηρίζει ο κ. Σκιόπα.
Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού έγραψε για την αναγκαιότητα να υπάρξει μόνιμος μηχανισμός χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και εφόσον αυτός δημιουργηθεί, τότε η Ελλάδα να μπορεί να δανειστεί με χαμηλότερα επιτόκια.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου