'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Γιατρός ..ρέκορντμαν έγραψε 8.500 συνταγές!!!!

...και φάρμακα 180.000 ευρώ σε έναν μήνα!


Κάθε ρεκόρ συνταγογράφησης κατέρριψαν 20 γιατροί του ΙΚΑ, ο πρώτος από την Κρήτη και οι υπόλοιποι από την Αθήνα και πόλεις της Μακεδονίας!

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε από την ηλεκτρονική...σάρωση συνταγών η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα σ’ ένα μόνο μήνα (τον Μάιο) οι συγκεκριμένοι γιατροί έγραψαν φάρμακα αξίας 70.000 έως 180.000 ευρώ ο καθένας!

Πρόκειται για αστρονομικό ποσό που επιβεβαιώνει την ασυδοσία στη δαπάνη του φαρμάκου που απομυζά τα ασφαλιστικά ταμεία... Οι 20 γιατροί που εμφανίζονται πρώτοι στη λίστα είναι.. παθολόγοι, ψυχίατροι και νευρολόγοι οι οποίοι θα κληθούν σε απολογία και αν οι δικαιολογίες δεν είναι επαρκείς θα διακοπεί η σύμβασή τους με το ίδρυμα.
Η σάρωση των συνταγών του ΙΚΑ έδειξε επίσης ότι 892 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, πάλι παθολόγοι- διαβητολόγοι και ψυχίατροι, αλλά και ανειδίκευτοι γιατροί των κέντρων ΕΣΥ που υπερσυνταγογραφούσαν, είχαν ο καθένας τον αποκλειστικό του φαρμακοποιό που εκτελούσε τις συνταγές κατά 100% με την ανοχή ή τη συνέργεια και του ασφαλισμένου.
Ενδεικτικά, γιατρός παθολόγος μέσα σ' ένα μήνα έγραψε 7.500 συνταγές (!) για φάρμακα αξίας 174.000 ευρώ. Μέσα στο ίδιο διάστημα, άλλος γιατρός έγραψε ....8.472 συνταγές συνολικής αξίας 166.874 ευρώ!
Η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέττα που έχει αναλάβει το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τη δραστικής μείωσης της δαπάνης στο φάρμακο, ήδη έστειλε επιστολή στους γιατρούς ζητώντας να χορηγούν την κατάλληλη και συγχρόνως την φθηνότερη αγωγή.
Η κρίση όμως έχει δημιουργήσει και έξτρα προβλήματα στα έσοδα των ταμείων καθώς 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες εισφοροδιαφεύγουν, δηλώνοντας αδυναμία να πληρώσουν, με αποτέλεσμα να διακοπεί στους ίδιους και στις οικογένειές τους η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αναζητείται λοιπόν λύση και το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση της υπουργού Εργασίας κ. Λούκας Κατσέλη με τη ΓΕΣΕΒΕ, με προτάσεις όπως το να πληρώνουν μόνο 100 ευρώ ( αντί για 600) το δίμηνο μόνο για τον κλάδο υγείας.


Επιπλέον, πολύ μικρή είναι η ανταπόκριση των ελεύθερων επαγγελματιών και στη ρύθμιση χρεών που λήγει στις 15 Οκτωβρίου, καθώς μόνο 7 εκατ. ευρώ μπήκαν έως τώρα στα ταμεία του ΟΑΕΕ.


πηγή πρώτο θέμα.
http://greece-salonika.blogspot.com/2010/10/8500.html#ixzz11EHqpvAb
http://anemo-milos.blogspot.com/2010/10/8500.html#ixzz11EWvCKND

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου