'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Κόβουν στο μισό τα «πάγια οδοιπορικά»!!!

Το επίδομα που φτάνει το 10% των αποδοχών των στελεχών των Ε.Δ. ενδέχεται να ενσωματωθεί στο βασικό μισθό τους
 

Την περικοπή κατά 50% των «πάγιων
οδοιπορικών» και την εν συνεχεία, από 1/1/2011, ενσωμάτωση τους στο βασικό μισθό, μελετάει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εκτιμώντας ότι η πλήρη κατάργηση τους θα έφερνε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση... 
μια μεγάλη μερίδα στελεχών των Ε.Δ. τα οποία έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους με βάση τις συγκεκριμένες αποδοχές. Να σημειώσουμε ότι τα «πάγια οδοιπορικά» αποτελούν ένα επίδομα το οποίο δίνεται ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια στα στελέχη των Ε.Δ. από τα Ταμεία των στρατιωτικών μονάδων που υπηρετούν, με αποτέλεσμα να έχουν καταστεί τμήμα του μισθού τους.

Το συγκεκριμένο επίδομα καθιερώθηκε και δίνεται, θα λέγαμε, ως αντιστάθμισμα για τις παραπάνω ημέρες και ώρες που εργάζονται κατά τη διάρκεια του χρόνου οι Έλληνες στρατιωτικοί χωρίς βεβαίως, σε αντιδιαστολή με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, να πληρώνονται γι' αυτές. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα βοήθημα το οποίο, όπως σημειώνουν στρατιωτικοί κύκλοι, έχει αποκτήσει «ζωτική σημασία» για την οικονομική επιβίωση πολλών οικογενειών οι οποίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της ακρίβειας το τελευταίο χρονικό διάστημα «τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα...».

Τα λεγόμενα «πάγια οδοιπορικά» αποτελούν περίπου το 10% των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ποσοστό που κυμαίνεται από τα 150 ευρώ για τους υπαξιωματικούς και φθάνει έως και τα 250 ευρώ για τους αξιωματικούς.

Άλλα έκαναν τότε...

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια δυστοκία στην εξεύρεση των χρημάτων προκειμένου να καταβληθούν τα συγκεκριμένα χρήματα στο στρατιωτικό προσωπικό, εξαιτίας και της αμφισημίας του υπουργείου Οικονομικών να συνδράμει με επιπλέον κονδύλια τις ανάγκες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το εντυπωσιακό είναι πάντως ότι πριν από ακριβώς ενάμιση χρόνο, και πιο συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου 2009, μια σειρά από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε ερώτηση που είχαν καταθέσει προς την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, αφού κατηγορούσαν τις οικονομικές υπηρεσίες των Ε.Δ. ότι έκοβαν τα οδοιπορικά, ζητούσαν να εφαρμοστούν κανονικά οι διατάξεις του Π.Δ. 200/1993. Όπως επισήμαναν τότε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι Οικονομικές Υπηρεσίες των Κλάδων των Ε.Δ. «καταστρατηγώντας τις διατάξεις του Π.Δ. 200/1993, "ψαλιδίζουν" τις δικαιούμενες αποζημιώσεις των μετακινουμένων στο εσωτερικό στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» με αποτέλεσμα να «ζημιώνονται οικονομικά». Την ερώτηση υπέγραφαν τότε, μεταξύ άλλων, ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, η τότε τομεάρχης Άμυνας Βάσω Παπανδρέου και ο νυν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ως εκ τούτου η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα αναφορικά με το συγκεκριμένο επίδομα και το εάν αυτό θα περικοπεί εντελώς ή θα δοθεί τελικά «κουτσουρεμένο» στο στρατιωτικό προσωπικό, αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να μεσολαβήσουν τα παραπάνω στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ώστε να εξακολουθήσουν να δίνονται τα «πάγια οδοιπορικά», αποδεικνύοντας έμπρακτα έτσι, και από θέση ισχύος αυτή τη φορά, ότι το ενδιαφέρον τους για τα στελέχη των Ε.Δ. τότε ήταν πραγματικό.

(ΕΝΣΤΟΛΟΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ)
(Σ.Λ.)
 


http://staratalogia.blogspot.com/2010/10/blog-post_02.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου