'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Eθνική ομάδα μπάσκετ: Παμε για μετάλλιο!...

Η Εθνική επικράτησε και της Κροατίας με 90-81 στην τελευταία αγωνιστική του “ Love Cyprus Basketball Tournament ” κατακτώντας το με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Η “επίσημη αγαπημένη” είχε καθαρίσει το παιχνίδι από πολύ νωρίς, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως προηγήθηκε ακόμα και με 26 πόντους στις αρχές της τέταρτης περιόδου όμως κάτι η χαλάρωση των διεθνών, κάτι ένα ξέσπασμα των Κροατών πρωτοστατούντος του Μπογκντάνοβιτς, κατέβασαν την διαφορά σε λογικά επίπεδα.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν για ακόμη μια φορά εντυπωσιακό παρότι στερήθηκε τις υπηρεσίες των Νίκου Ζήση και Σοφοκλή Σχορτσανίτη - αμφότεροι τραυματίες – αλλά και του Βασίλη Σπανούλη που...
 ήταν η σειρά του να ξεκουραστεί. Οι διεθνείς παρουσιάστηκαν στο παρκέ σοβαροί και έπαιξαν κατά διαστήματα “ διαστημικό ” μπάσκετ. Η ομάδα του Καζλάουσκας τήρει για ακόμα μια χρονιά τις μπασκετικές αρχές που την έχουν οδηγήσει στην επιτυχία: σκληρή και συνάμα επιθετική άμυνα, έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας που έχει ως συνέπεια την εκδήλωση αιφνιδιασμών και φυσικά μπόλικα πικ εν ρόλ. Φέτος όμως, η ομάδα τρέχει περισσότερο και πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Γιόνας Καζλάουσκας και πέρυσι, στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, είχε προσπαθήσει να εισαγάγει νέα στοιχεία στο παιχνίδι της Εθνικής όμως ο χρόνος προσαρμογής ήταν λιγοστός και στα κρίσιμα παιχνίδια με Τουρκία και Σλοβενία η Εθνική προχώρησε χωρίς ρίσκο στην δοκιμασμένη συνταγή. Φέτος όμως, με τις προσθήκες των Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη εξοικείωση των διεθνών ο Λιθουανός έχει καταφέρει να μεταμορφώσει την εθνική προς το καλύτερο. Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει τελειοποήσει το “ transition game ” (σ.σ η μεταφορά του παιχνιδιού από τη μια ρακέτα στην άλλη) και αποδίδει όμορφο μπάσκετ συνδυάζοντας θέαμα και ουσία. Ακόμα και όταν δεν υπάρχουν προυποθέσεις για πρωτογενή αιφνιδιασμό, με την ταχύτατη κυκλοφορία της μπάλας η Εθνική βρίσκει συνήθως ελεύθερο σουτ και αν συνεχίσει να έχει τα ποσοστά των φιλικών τότε θα έχουμε πολύ καλές πιθανότητες στην Τουρκία.
Επίσης, ένα επιπλέον όπλο της Εθνικής σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι το γεγονός ότι φέτος δεν θα στηριχτεί σε 7-8 παίκτες αλλά θα διαθέτει μια μάχιμη δωδεκάδα, κάτι που θα προσδώσει φρεσκάδα αλλά και ποικιλία στο παιχνίδι της αφου υπάρχουν στο ρόστερ της παίχτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων είναι ο Νίκος Καλαθης που προσαρμόστηκε πλήρως στην φιλοσοφία του Καζλάουσκας, εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στα φιλικά, και δείχνει έτοιμος να αναλάβει ενεργό ρόλο στο Παγκόσμιο της Τουρκίας.
Οι προυποθέσεις λοιπόν υπάρχουν: καταξιωμένοι και έμπειροι μπασκετμπολίστες, νέοι και ταλαντούχοι που διψούν για επιτυχία, δεμένο σύνολο και σοβαρό τεχνικό επιτελείο. Και τα πρώτα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Η “ επίσημη αγαπημένη ” άλλωστε, μας έχει αποδείξει πως ξέρει τον τρόπο να μας κάνει υπερήφανους. Γιατί λοιπόν να μην αισιοδοξούμε ; 


Του Gianni
ΠΗΓΗ:   http://press-gr.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου