'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

έρευνες για σχέσεις & Sex!!

Ενημερωθείτε για το πόσο συχνά ακούει ένας Νεοϋορκέζος τους γείτονές του να κάνουν σεξ, για τις θετικές επιδράσεις της ηλιοθεραπείας στη λίμπιντο, για το ρόλο της σχέσης μητέρας-παιδιών στη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών αλλά και για τις επιπτώσεις των στίχων ενός τραγουδιού στη σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων. Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τους νέους να διακόψουν το σεξ; Τι είναι το ‘’φαινόμενο Clinton Lewinsky’’; Πώς συνδέεται ο ύπνος με το σεξ; Γιατί οι γυναίκες δεν θέλουν τους πολύ αρρενωπούς άνδρες; Πώς επηρεάζει ο καρκίνος τη σεξουαλική ζωή; Οι απαντήσεις στη συνέχεια του άρθρου!
Οι περισσότεροι Νεοϋορκέζοι ακούνε τους γείτονές τους όταν κάνουν σεξ
Στην πραγματικότητα δεν πειράζει. Απλά μην το κάνετε το πρωί.
Η Νέα Υόρκη δεν είναι για ντροπαλούς. Για να ζήσει κανείς σε αυτή την πόλη πρέπει οπωσδήποτε να έχει- ας το πούμε έτσι- γερό στομάχι.
Μια πρόσφατη μελέτη λοιπόν διαπίστωσε ότι δύο στους τρεις Νεοϋορκέζους ακούνε τακτικά τους γείτονές τους να … το κάνουν. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότεροι δεν κάνουν ποτέ παράπονα στους θορυβώδεις εραστές, πόσο μάλλον να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο και να καταγγείλουν το γεγονός στις αρχές.
Πώς όμως δήλωσαν ότι αισθάνονται οι συμμετέχοντες στην έρευνα όταν ακούνε τους γείτονες να κάνουν σεξ; Το 11 % δήλωσε ότι αισθάνεται αηδία, το 19 % ότι ζηλεύει και το 26 % ανέφερε ότι το γεγονός του είναι απλά αδιάφορο.
Η ηλιοθεραπεία αυξάνει τις σεξουαλικές ορμές των ανδρών
Η ηλιοθεραπεία αποδεικνύεται η καλύτερη συνταγή που θα μπορούσε να συστήσει ένας γιατρός σε έναν άνδρα για να ενισχύσει τη λίμπιντό του. Σύμφωνα με μια νέα αυστριακή μελέτη η ηλιοθεραπεία ανεβάζει τη σεξουαλική διάθεση.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι η τεστοστερόνη αυξάνεται από τη βιταμίνη D. Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι γνωστό ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη λίμπιντο ενός άνδρα, ενώ μειώνουν και τα επίπεδα ενέργειας.
Η τεστοστερόνη βοηθά επίσης στη διατήρηση της μυϊκή δύναμης και της πυκνότητα των οστών σε άνδρες και γυναίκες.
Η βιταμίνη D παράγεται κατά κύριο λόγο από την έκθεση στο ηλιακό φως. Η διατροφή αποτελεί μια ακόμη πηγή της βιταμίνης.
Η σχέση μητέρας-παιδιών σημαντικός παράγοντας της συναισθηματικής ανάπτυξης
Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πόσο σημαντική είναι η σχέση μιας μητέρας με τα παιδιά της για την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.
Σύμφωνα με την έρευνα όταν τα παιδιά αισθάνονται ανασφάλεια στη σχέση τους με τη μητέρα τους αυτό συνήθως οδηγεί σε προβλήματα συμπεριφοράς στην παιδική ηλικία.
Η έρευνα ανέλυσε τα αποτελέσματα από 69 μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 6.000 παιδιά ηλικίας από 12 ετών και κάτω.
Η ποιότητα της σχέσης ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς τους είναι σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών, αλλά οι προηγούμενες έρευνες για τη σχέση μεταξύ του δεσίματος γονέων- παιδιών και της ανάπτυξης των παιδιών είχαν αντικρουόμενα αποτελέσματα.
Ωστόσο αυτή η νέα ανάλυση μπόρεσε να συγκεντρώσει στοιχεία από παλιότερες έρευνες για να αποσαφηνίσει το βαθμό στον οποίο ο δεσμός μεταξύ ενός παιδιού και της μητέρας του στην παιδική ηλικία μπορεί να οδηγήσει αργότερα σε προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών, όπως η επιθετικότητα ή η εχθρότητα.
«Η ανάλυσή μας έδειξε ότι τα παιδιά που ένιωθαν ανασφάλεια με τις μητέρες τους, ιδιαίτερα τα αγόρια, είχαν σημαντικά περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς, ακόμα και όταν τα προβλήματα συμπεριφοράς παρατηρήθηκαν αρκετά χρόνια αργότερα», επεσήμαναν οι ερευνητές.
Οι στίχοι των τραγουδιών επηρεάζουν τη σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων
Μια νέα μελέτη αποδεικνύει ότι οι έφηβοι που αρέσκονται να ακούνε λαϊκά καψουροτράγουδα με εξευτελιστικές σεξουαλικές αναφορές είναι πιο πιθανό να είναι πιο χαλαροί σεξουαλικά.
Το ζήτημα αυτό είναι πολύ σημαντικό αν λάβουμε υπόψη οι εφηβικές εγκυμοσύνες φτάνουν τις 700.000 κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις καταγράφονται στο 25 % των κοριτσιών.
Οι ερευνητές λοιπόν αναζήτησαν τους παράγοντες εκείνους που μπορεί να ευθύνονται για την αχαλίνωτη σεξουαλική δραστηριότητα στην εφηβεία.
Μεταξύ άλλων διαπίστωσαν ότι η συχνή έκθεση σε στίχους που περιγράφουν το σεξ ως κάτι ταπεινωτικό σχετίζεται με έντονη σεξουαλικότητα. Στην πραγματικότητα η έκθεση σε τέτοιους στίχους ήταν μεταξύ των πιο ισχυρών παραγόντων.
Οι νέοι διακόπτουν το σεξ για να δουν τα eMail τους
Μήπως τελικά το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο είναι πιο συχνό από όσο θέλουμε να πιστεύουμε;
Πρόσφατη αμερικανική έρευνα εξέτασε τη συμπεριφορά περίπου 1.000 χρηστών του Facebook και του Twitter προκειμένου να διαπιστωθεί ‘’πότε, πού και πόσο χρόνο δαπανούν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης’’. Σύμφωνα με τη μελέτη οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το εισόδημα και τον τόπο διαμονής τους.
Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σχεδόν οι μισοί από τους χρήστες ηλικίας κάτω των 25 ετών και το 27 % των ατόμων ηλικίας άνω των 25 θεωρούν φυσιολογικό να διακόψουν το γεύμα τους για να μπουν στο ίντερνετ και ότι το 11 % παραδέχεται ότι διακόπτει το σεξ για να ελέγξει τα ηλεκτρονικά του μηνύματα (το ίδιο ισχύει για το 6% των χρηστών άνω των 25 ετών).
Το 24 % των χρηστών κάτω των 25 και το 12 % των χρηστών άνω των 25 ετών επιτρέπουν σε ένα “ηλεκτρονικό μήνυμα” να τους διακόψει, ενώ βρίσκονται στο μπάνιο.
Το ‘’φαινόμενο Clinton Lewinsky’’- Πως βλέπουν οι νέοι το στοματικό σεξ!
Οι ερευνητές συνδέουν τη γνωστή πλέον ιστορία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και της Μόνικας Λεβίνσκι με μια πρόσφατη μελέτη που δείχνει ότι οι φοιτητές πανεπιστημίου εμφανίζονται όλο και πιο διστακτικοί στο να αποκαλέσουν το στοματικό σεξ πραγματικό σεξ.
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Κεντάκι μόνο το 20 % των φοιτητών θεωρούν σεξουαλική επαφή το στοματικό σεξ. Πρόκειται για περίπου τους μισούς από τον αντίστοιχο αριθμό που είχε κατατάξει σε παρεμφερείς μελέτες το στοματικό σεξ στις μορφές σεξουαλικής επαφής το 1991 και το διάστημα 1999-2001.
Αν και οι ερευνητές υποστηρίζουν μία σειρά από θεωρίες που αιτιολογούν αυτήν την αλλαγή – όπως την αλλαγή νοοτροπίας λόγω των τηλεοπτικών ταινιών – ίσως η πιο ενδιαφέρουσα εξήγηση κρύβεται στο ‘’φαινόμενο Κλίντον-Λεβίνσκι’’.
Οι σεξουαλικοί ορισμοί, υποθέτουν οι ερευνητές, αναπόφευκτα επηρεάζονται από την περίφημη δήλωση του πρώην Προέδρου Κλίντον «Δεν είχα σεξουαλικές σχέσεις με αυτή τη γυναίκα».
«Όπως ακριβώς και ο Κλίντον οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες ερμηνεύουν συχνά αυτή την πράξη με διακριτική ευχέρεια ανάλογα με το αν θέλουν να διατηρήσουν την εικόνα ότι είναι σεξουαλικά έμπειροι ή άπειροι», εξηγούν οι ερευνητές.
Πολύ κουρασμένοι για σεξ; Δεν είστε μόνοι!
Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς, που είτε είναι παντρεμένοι είτε συζούν με κάποιον δηλώνουν ότι τους λείπει τόσο πολύ ύπνος που συχνά νιώθουν πολύ κουρασμένοι για να κάνουν σεξ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου. Η έλλειψη ύπνου επίσης αποσπά πολλούς ανθρώπους από την εργασία και τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, αναφέρει η έκθεση.
Η μελέτη, που βασίζεται σε τυχαία δειγματοληψία από 1.007 ενήλικες ηλικίας 25 έως 60 ετών, επικεντρώνεται στις διαφορές που αφορούν συνήθειες ύπνου ανάλογα με την εθνικότητα – αλλά οι απαντήσεις για την κούραση και το σεξ ήταν περίπου οι ίδιες ανεξαρτήτως εθνικότητας.
Οι λευκοί ήταν το πιο πιθανό – περίπου 1 στους 10 – να έχουν πάρει διάγνωση αϋπνίας. Οι έγχρωμοι ήταν το πιο πιθανό να έχουν υπνική άπνοια- περίπου ένας στους επτά-.
Οι Ισπανοί ήταν πιο πιθανό να μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά το βράδυ ανησυχώντας για την εργασία, τα χρήματα, τις σχέσεις και τα προβλήματα υγείας, με περίπου τρεις στους οχτώ να χάνουν τον ύπνο τους εξαιτίας του άγχους.
Οι Ασιάτες και οι Αμερικανοί φαίνεται ότι κοιμούνται καλύτερα από όλους με πέντε στους έξι να δηλώνουν ότι έχουν έναν καλό ύπνο τις περισσότερες νύχτες της εβδομάδας. Επίσης είχαν λιγότερες πιθανότητες από άτομα άλλων εθνικοτήτων να παρακολουθούν τηλεόραση ή να πίνουν αλκοόλ πριν πάνε για ύπνο και λιγότερες πιθανότητες να μοιράζονται το κρεβάτι τους με κάποιον σύζυγο ή σύντροφο, όπως ανέφερε η δρ Barbara Phillips, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Γιατί οι γυναίκες δεν θέλουν τους macho άνδρες
Μία νέα έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες από χώρες με υγιείς πληθυσμούς προτιμούν τους άνδρες με πιο θηλυκή εμφάνιση.
Περίπου 4.800 γυναίκες συμμετείχαν στο πείραμα που έγινε στη Σκωτία. Ήταν στο σύνολό τους νέες γυναίκες, γύρω στα 20-25, και προέρχονταν από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αργεντινή, η Σουηδία, η Ρωσία, η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ζητήθηκε από τις γυναίκες να κοιτάξουν μια λίστα με ζεύγη ανδρικών προσώπων και να κάνουν κλικ στα πρόσωπα που θεωρούσαν πιο ελκυστικά. Για κάθε πρόσωπο που επέλεγαν ως πιο ελκυστικό έπρεπε να αναφέρουν πόσο προτιμότερο ήταν από το άλλο.
Οι περισσότερες γυναίκες χρειάστηκαν κάτω από 10 λεπτά για να ‘’κλικάρουν’’ μέσα από τα 20 ζεύγη των ανδρών το πιο γοητευτικό.
Μετά την αξιολόγηση των δεδομένων οι ερευνητές κατέληξαν σε κάτι αξιοσημείωτο. Θα μπορούσαν να προβλέψουν πόσο αρρενωπό θέλει μια γυναίκα έναν άνδρα ανάλογα με τα ποσοστά θνησιμότητας, το προσδόκιμο ζωής και τον αντίκτυπο των μεταδοτικών νόσων στη χώρα που ζει.
Σε χώρες, όπου η φτωχή υγεία αποτελεί απειλή για την επιβίωση, οι γυναίκες έγερναν προς τους πιο αρρενωπούς άνδρες. Δηλαδή προτιμούσαν άνδρες με έντονα φρύδια, ζυγωματικά και σαγόνι. Οι ερευνητές απέδωσαν τη συγκεκριμένη επιλογή στην ταύτιση της καλής υγείας με την τεστοστερόνη (η τεστοστερόνη έχει ανοσοκατασταλτική δράση) και συνακόλουθα με τον ανδρισμό.
Αντίθετα στις χώρες με υγιείς πληθυσμούς οι γυναίκες επειδή δεν ένιωθαν την ανάγκη να αναζητήσουν άνδρες, που δεν κινδυνεύουν από ασθένειες, δεν στρέφονταν σε άνδρες με αρρενωπά και άγρια χαρακτηριστικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου