'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Προχθές έτρωγαν και έπιναν με τον Α.Νταβούτογλου και σήμερα θυμήθηκαν τα "κυριαρχικά μας δικαιώματα"

Προσαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ταυτόχρονη επίσκεψη Νταβούτογλου στη Ρόδο και "Πίρι Ρέις" στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά και να απαντήσει στην κριτική που του ασκήθηκε από το defencnet.gr, ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας και σήμερα έστειλε "σκληρό" μήνυμα στην Άγκυρα: "Η ελληνική πολιτική προσέγγισης με την Τουρκία είναι επιλογή και όχι μονόδρομος"δήλωσε από τη νήσο Ρω, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο της παραμονής του στο ακριτικό Καστελόριζο. Πρόσθεσε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι απολύτως κατοχυρωμένα και ότι «κουτοπονηριές» και προκλήσεις δεν χωρούν" δήλωσε. Το δικό μας ερώτημα είναι αν αυτά που είπε σήμερα δημοσίως τα είπε και ιδιωτικώς στον Αχμέτ Νταβούτογλου στο πριβέ γεύμα που είχαν στη Ρόδο.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο, τόνισε πως «τέτοιου είδους πρακτικές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τα οποία είναι απολύτως κατοχυρωμένα».
Ειδικότερα ο Δ.Δρούτσας σημείωσε: «Μόλις προχθές ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε να τον δεχθούμε στη χώρα μας σαν γείτονα και φίλο και αυτό ακριβώς κάναμε. Διότι εμείς εννοούμε απολύτως όσα λέμε. Την ίδια συνέπεια λόγων και έργων απαιτούμε λοιπόν να δείξει και η άλλη πλευρά.

"Κουτοπονηριές" και προκλήσεις δεν χωρούν. Τέτοιου είδους πρακτικές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τα οποία είναι απολύτως κατοχυρωμένα. Ζωντανή απόδειξη είστε εσείς, οι περήφανοι ακρίτες και σε σας η πατρίδα οφείλει πολλά.

Από τέτοιες πρακτικές, ωστόσο, οι οποίες αποκαλύπτουν προθέσεις διαφορετικές από αυτές που διατυπώνουν οι συνομιλητές μας, τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη, στοιχεία απαραίτητα προκειμένου να έχει αυτή η πολιτική θετικό αποτέλεσμα.

Ας γνωρίζουν όλοι ότι η πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης που εφαρμόζουμε είναι επιλογή μας και δεν αποτελεί για την Ελλάδα μονόδρομο. Προϋπόθεση για να έχει η προσέγγιση και η συνεργασία που επιχειρούμε μέλλον και θετικό αποτέλεσμα, είναι να είναι αμοιβαία επωφελής και να βασίζεται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Στην πορεία όλα συνεκτιμώνται και αναθεωρούνται».

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Καστελόριζο, ο Δημήτρης Δρούτσας συναντήθηκε με τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενημερώθηκε από την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, ενώ είχε εκτενείς συζητήσεις με τους κατοίκους του ακριτικού νησιού, οι οποίοι του περιέγραψαν την κατάσταση και τις ανάγκες τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε ακόμη την στρατιωτική μονάδα που εδρεύει στο νησί και τα φυλάκια στις νήσους Ρω και Στρογγυλή.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Καστελόριζο, ο Δ. Δρούτσας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση θεωρεί σημαντική προτεραιότητα την άσκηση συνολικής πολιτικής για τα ακριτικά νησιά της χώρας και ιδίως εκείνα με εξαιρετική εθνική και στρατηγική σημασία, όπως το Καστελόριζο». 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου