'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού, έρχεται «κοινωνικό πακέτο»

Παρόλο που μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση διέψευδε κάθε πληροφορία περί ανασχηματισμού, τη Δευτέρα, για πρώτη φορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. «Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια διορθωτικών κινήσεων» είπε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά και ότι η προσωρινότητα της υπουργικής θέσης είναι δεδομένη. Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, σταθμίζει όλα τα δεδομένα της πολιτικής περιόδου για την ανακοίνωση των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ την ίδια ώρα φέρεται αποφασισμένος να παρουσιάσει, με την ευκαιρία της 3ης Σεπτέμβρη, ένα «κοινωνικό πακέτο» υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τα μέτρα θα έχουν στόχο να τονώσουν την ψυχολογία και το αίσθημα ασφάλειας του κόσμου και να δείξουν ότι υπάρχει ένα κράτος που προστατεύει τους πολίτες και βρίσκεται δίπλα τους.

Στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει ένα αναπτυξιακό πακέτο, καθώς και τα κεντρικά στοιχεία της οικονομικής πολιτικής για το 2011.

«Ένας ανασχηματισμός πάντα είναι στο χέρι του πρωθυπουργού και αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει κανείς αν και πότε θα γίνει» δήλωσε ο κ. Γ. Πεταλωτής μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash και συμπλήρωσε ότι «πάντοτε υπάρχουν περιθώρια διορθωτικών κινήσεων» και ότι η προσωρινότητα της υπουργικής θέσης είναι δεδομένη.

Σύμφωνα με το Βήμα, η δήλωση αυτή εξέπληξε πολλούς οι οποίοι έκριναν ότι σκοπίμως πλέον το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να συντηρεί το κλίμα προκειμένου να κρατά την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε εγρήγορση και να περιορίσει τα κρούσματα αντιδράσεων σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες με ενδεχόμενο κοινωνικό κόστος.

Όσο για το πότε θα γίνουν οι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να εξετάζει όλα τα πραγματικά δεδομένα της πολιτικής περιόδου. Μεταξύ αυτών το γεγονός ότι αν η κυβέρνηση δεν ανασχηματιστεί τις επόμενες δυο-τρεις εβδομάδες και πριν από τη ΔΕΘ, μια τέτοια κίνηση αμέσως μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι δυσχερής και παρακινδυνευμένη, καθώς τότε θα ξεκινά η διαδικασία κατάθεσης και συζήτησης του προϋπολογισμού.

Με βάση αυτά μια πρωτοβουλία κυβερνητικής αναδόμησης θα μετατεθεί αυτομάτως για τις αρχές του επόμενου έτους.
Η αίσθηση περί πιθανού ανασχηματισμού είναι πάντως διάχυτη είτε αυτή προκύπτει από τεκμηριωμένες εισηγήσεις υπουργών είτε πρόκειται για λογική απόρροια της μετακίνησης κυβερνητικών στελεχών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Ο ανασχηματισμός ή θα γίνει πολύ νωρίς ή πολύ αργά» είπε στο «Κανάλι 1» η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, συμπληρώνοντας ότι «αν γίνουν απλές αλλαγές δεν θεωρείται ανασχηματισμός».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε «στον Αθήνα 9,84» ότι βλέπει πολύ πιθανόν να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην κυβέρνηση «διότι ακούγεται ότι ο πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει αρκετά στελέχη και από την κυβέρνηση και από τη Βουλή για την Αυτοδιοίκηση».

«Οι ανασχηματισμοί βοηθούν όταν γίνονται σε περιόδους που πραγματικά χρειάζεται διόρθωση και η κυβερνητική μηχανή» συμπλήρωσε.


ΠΗΓΗ:    http://newscity1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου