'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος ζητά να αποσυρθεί το νόμισμα που απεικονίζει τον Πατριάρχη Μύρων

Για ρατσισμό κατηγόρησε χθες τη Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας, το Μουσείο του Ολοκαυτώματος της Ουάσιγκτον, με αφορμή το νόμισμα που έκοψε και απεικονίζει τον Πατριάρχη Ρουμανίας Μύρων, ο οποίος σύμφωνα με τους Εβραίους είχε αντισημιτικές απόψεις.
 
Συγκεκριμένα η Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας, με αφορμή την επέτειο των 145 χρόνων της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έκοψε πέντε συλλεκτικά ασημένια νομίσματα, όπου το πρώτο από αυτά απεικόνιζε τον Πατριάρχη Μύρων (Κριστέα).

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Μύρων ηγήθηκε της ...Ρουμανικής Εκκλησίας, από το 1925 έως το 1939 και για ένα χρόνο ήταν Πρωθυπουργός  Ρουμανικής Κυβέρνησης (1938 – 1939).

Να σημειωθεί, ότι ως Πρωθυπουργός ο Πατριάρχης Μύρων τροποποίησε το νόμο περί ιθαγένειας, και αφαίρεσε από 255.000 Εβραίους (37% του Εβραϊκού πληθυσμού) την Ρουμανική υπηκοότητα.

Συγκεκριμένα ένα διοικητικό στέλεχος του Μουσείου του Ολοκαυτώματος της Ουάσιγκτον, μόλις πληροφορήθηκε για την κοπή του εν λόγω νομίσματος, με επιστολή του εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του τονίζοντας ότι «είναι συγκλονισμένος».

Ακόμη, ζήτησε από τον Διευθυντή της Τράπεζας της Ρουμανίας να αποσυρθεί το εν λόγω νόμισμα, αφού και οι Εβραϊκές κοινότητες της Ρουμανίας έχουν ξεσηκωθεί.

«Η κοπή του εν λόγω νομίσματος δεν είχε σκοπό να στείλει, κάποιο ρατσιστικό η αντισημιτικό μήνυμα», δήλωσε ο Επικεφαλής της Τράπεζας, κ. Ισαρέσκου.

Επίσης, πρόσθεσε, ότι «με αφορμή την διαμαρτυρία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος, αποφάσισα να συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα εξετάσει από την αρχή το εν λόγω ζήτημα και να βρεθεί μια λύση. Η απόφαση μας, θα δημοσιοποιηθεί εντός ολίγων ημερών».

Τέλος, να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος, περίπου 300.000 Εβραίοι σκοτώθηκαν στην Ρουμανία.


www.romfea.gr
ΠΗΓΗ:   http://anemo-milos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου