'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ένα ερωτικό πείραμα !!!

Μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα ρομαντικό, σύσσωμη όμως η επιστήμη συμφωνεί ότι όλη η χημεία του έρωτα υπάρχει μέσα στον εγκέφαλό μας.
Oύτε η καρδιά που χτυπάει τόσο δυνατά, ούτε οι υπόλοιπες ερωτικές ζώνες του σώματός μας δεν μπορούν να κάνουν τίποτε αν δεν δοθεί πρώτα εντολή «άνωθεν», από τα κέντρα του εγκεφάλου.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μία κλασική πια μελέτη πάνω στις συνθήκες που ευνοούν την αφύπνιση της ερωτικής επιθυμίας.
Πρόκειται για το γνωστό πια πείραμα της «γέφυρας που τρίζει».
Από μία ομάδα ανδρών που συμμετείχαν στο πείραμα, οι μισοί πήραν την εντολή να περάσουν πάνω από ένα μεγάλο απόκρημνο φαράγγι μέσω μιας στενής και μισοχαλασμένης κρεμαστής γέφυρας και οι άλλοι μισοί μέσω μιας καλοχτισμένης και φαρδιάς γέφυρας.
Στη μέση τής κάθε γέφυρας μία όμορφη νεαρή γυναίκα τούς έβαζε να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο και τους προέτρεπε να...
Από τους 32 άντρες που πέρασαν τη χαλασμένη γέφυρα, οι 9 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και τηλεφώνησαν στην κοπέλα, ενώ μόνο 2 από την άλλη ομάδα έκαναν το ίδιο.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αίσθηση του κινδύνου, που ήταν έντονη κατά τη συνάντηση της πρώτης ομάδας με την κοπέλα, συνδέεται άμεσα με τη γένεση μιας αυθόρμητης ρομαντικής έλξης.
O κίνδυνος και η κοντινή σε αυτόν πρόκληση του καινούργιου και του άγνωστου, συνεχίζουν οι επιστήμονες, προκαλεί την έκκριση αδρεναλίνης, ενός φυσικού διεγερτικού που βρίσκεται στο σώμα μας και συγγενεύει με την ντοπαμίνη, τη χημική ουσία που σχετίζεται και με την ερωτική έλξη.
της τηλεφωνήσουν αν έχουν κάποιες απορίες σχετικά με αυτό.

 
okokoras
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://alepounews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου