'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Προτεραιότητα για την Εγνατία Α.Ε. ο κόμβος Πεδινής - Ιωαννίνων

Προτεραιότητα για την Εγνατία Α.Ε. ο κόμβος Πεδινής
Αναμένεται η πρόταση της ειδικής μελετητικής ομάδας για την ανακατασκευή του πλέον άθλιου κόμβου της Εγνατίας Οδού στο σύνολό της.
 
Δράσεις για τη βελτίωση των κόμβων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, συνολικά, ευελπιστεί να αναπτύξει η «Εγνατία Οδός Α.Ε» μέσα από μελέτη που ανάθεσε από τον περασμένο Ιούνιο σε ειδικό επιστημονικό προσωπικό.
Στόχος της ανάθεσης είναι να εντοπιστούν τα όποια προβλήματα και να προταθούν λύσεις που θα καταστήσουν τους κόμβους περισσότερο λειτουργικούς, και κατ’ επέκταση θα διευκολύνουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο από τους οδηγούς.
Η προσπάθεια αυτή έχει έντονο ενδιαφέρον για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, που καλείται να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα του κόμβου Ιωαννίνων, του κυριότερου κόμβου του νομού. Εξαρχής είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις για τον συγκεκριμένο κόμβο, όχι μόνο για την ελλιπή εξυπηρέτηση των οδηγών που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο, αλλά κυρίως για την ασφάλειά του.
Όπως ανακοίνωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Εγνατία Οδός Α.Ε» Γιώργος Ρεκατσίνας, τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μελέτης, δίνοντας διεξόδους για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων. Παράλληλα και η «Εγνατία Οδός Α.Ε» θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις για τον κόμβο Ιωαννίνων, που εξ αρχής αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, συμπλήρωσε ο κ. Ρεκατσίνας.
Οι δράσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς η «Εγνατία οδός Α.Ε» υλοποιεί σταδιακά και άλλες δομές που αφορούν στον αυτοκινητόδρομο. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη εκδόθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για τον Σταθμό Εξυπηρέτησης Ελευθεροχωρίου, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται στα τέλη Αυγούστου.
Παράλληλα ο κ. Ρεκατσίνας αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης και άλλων υποδομών, ανεξάρτητα από την Εγνατία Οδό, που μπορούν να δώσουν νέα ώθηση ανάπτυξης στην περιοχή.
Ειδική αναφορά έκανε στην συνέχιση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, ένα έργο που θα αποτελέσει μία ευρεία παράκαμψη της πόλης, αλλά και άνοιγμα της Ηπείρου προς τα Βαλκάνια.
Ακόμη, τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των μελετών για τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτη, τη στιγμή μάλιστα που σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες Άγιοι Σαράντα – Κονίσπολι. Η κατασκευή του συγκεκριμένου άξονα θα επιτρέψει την καλύτερη σύνδεση με την γείτονα χώρα, δίνοντας και από εκεί μία σημαντική διέξοδο.


ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ
ΠΗΓΗ:    http://www.anex.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου