'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

SEX: Έφτιαξαν προφυλακτικά για 12χρονους - Εφηβική εγκυμοσύνη!!

Προφυλακτικό με ιδιαίτερο μικρό μέγεθος θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Ελβετία, μετά από κρατική έρευνα η οποία έδειξε πως οι έφηβοι από 12 έως 14 ετών δεν λαμβάνουν επαρκή μέτρα προστασίας στη σεξουαλική επαφή.

Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ομοσπονδιακής Επιτροπής για τα Παιδιά και τους Νέους, περιελάμβανε 1.480 παιδιά και εφήβους, ηλικίας 10 έως 20 ετών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι έφηβοι 12-14 ετών που προχωρούν σε σεξουαλική επαφή είναι περισσότεροι σήμερα από ότι ήταν τη δεκαετία του 1990.
«Το αποτέλεσμα δεν ήταν αναμενόμενο και προερχόταν από τα νεαρά αγόρια, τα οποία εμφανίζουν επικίνδυνη συμπεριφορά. Έχουν έντονη τάση να μην προστατεύουν τον εαυτό τους. Δεν έχουν αρκετά ανεπτυγμένες σεξουαλικές γνώσεις. Δεν κατανοούν τις συνέπειες αυτού που κάνουν και αφήνουν τα νεαρά κορίτσια να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι χρειάζεται πρώιμη πρόληψη», εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης Nancy Bodmer.
Διάφορες οργανώσεις οικογενειακού προγραμματισμού και η Ελβετική Ομοσπονδία για το AIDS και μετά από αρκετές μελέτες που υποστηρίζουν την αναγκαιότητα ενός προφυλακτικού μικρού μεγέθους, προχώρησαν στην ανάπτυξης του «Hotshot».
Πρόκειται για προφυλακτικό με διάμετρο 4,5 εκατοστά, έναντι 5,2 εκατοστών που είναι σε ένα τυπικό προφυλακτικό, ενώ το μήκος του είναι το ίδιο με αυτό των κανονικών προφυλακτικών, δηλαδή 19 εκατοστά.
Η πρωτοβουλία της Ελβετίας έρχεται την ίδια στιγμή που η βρετανική κυβέρνηση αναγγέλλει αλλαγές στη στρατηγική της για την εφηβική εγκυμοσύνη, καθώς νέα στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά εγκυμοσύνης σε κορίτσια κάτω των 18 ετών δεν μειώνονται αρκετά μετά τα πρόσφατα μέτρα που έχουν λάβει.

http://ygeia.tanea.gr/
http://e-ygeia.pblogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου