'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος για δωροδοκία!!

Συνελήφθη 43χρονος υπάλληλος του δήμου Ζακύνθου, προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Επίβλεψης Έργων, ο οποίος κατηγορείται για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και εκβίαση επιχειρήσεων.

Ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι σύμφωνα με καταγγελία ενός πατέρα επιχειρηματία με οικολογικά συστήματα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο δημοτικός υπάλληλος, απαιτούσε εκβιαστικά από αυτόν, να του καταβάλλει περιοδικά διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αναθέτει στην εταιρεία του γιου του, την ανάληψη έργων τοποθέτησης και συντήρησης χημικών τουαλετών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ζακύνθου.


Ο πατέρας του επιχειρηματία ανέφερε ότι, πριν από 20 ημέρες, ο 43χρονος απαίτησε από τον ίδιο και έλαβε το ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε εκ νέου 2.000 ευρώ, προκειμένου να αναθέσει ξανά στην εταιρεία του γιου του, το παραπάνω έργο.


Επίσης, ο πατέρας του επιχειρηματία κατήγγειλε ότι από το 2005 έως και το 2009, που ο δήμος προκήρυσσε τέτοιους διαγωνισμούς, εξαναγκάστηκε να καταβάλλει στον 43χρονο υπάλληλο το συνολικό χρηματικό ποσό των (11.900) ευρώ, για την έγκριση του κάθε φορά κατατιθεμένου φακέλου. Διαφορετικά τον απειλούσε ότι θα έβρισκε τρόπο για την απόρριψη της ανάθεσης του έργου.


Το πρωί του Σαββάτου, σε συνάντηση που συμφωνήθηκε τηλεφωνικά και πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πληρεξουσίου πατέρα και του δημοτικού υπαλλήλου, στην πόλη της Ζακύνθου, την ώρα της παράδοσης των δύο χιλιάδων ευρώ, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι είχαν προσημειώσει τα χρήματα, συνέλαβαν τον 43χρονο.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. 


ΠΗΓΗ:  http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου