'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων

«Χτες γύρισε μια σελίδα στην ιστορία της χώρας. Λάβαμε αποφάσεις για να προστατέψουμε τη χώρα από μείζονες κινδύνους», τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΠΕ και υπογράμμισε ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης μας δίνει «ένα απάνεμο λιμάνι να οικοδομήσουμε ένα γερό και ποντοπόρο σκαρί».

«Νομίζω πως έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα αρκετά τρομολαγνικά σενάρια μαζί με τον τρόμο των spreads, ώστε να μην χρειάζεται να σας περιγράψω τι θα συνέβαινε χωρίς το μηχανισμό αυτό», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «βεβαίως, η ενεργοποίηση του μηχανισμού συνεπάγεται αναπόδραστα πρόσθετες προσπάθειες και θυσίες».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε ώστε οι θυσίες αυτές να πλήξουν όσο λιγότερο γίνεται τους πλέον αδύναμους και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που βιώνουν την κρίση με τη μεγαλύτερη ανασφάλεια. Είπε ακόμη ότι με την κάλυψη των δανειακών αναγκών του κράτους μέσω του μηχανισμού, η κυβέρνηση θα έχει το χρόνο να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να μην βρεθεί ποτέ ξανά στις συνθήκες αυτές.

«Εδώ είναι η ευθύνη όλων μας. Πρωτίστως της κυβέρνησης, αλλά και όλων των υγιών δυνάμεων της χώρας», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ακόμη, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε σχέδια που έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται και στα «οποία ο κλάδος των επιχειρήσεων της πληροφορικής καλείται να παίξει ρόλο κλειδί».

Ένα από αυτά είναι η ενιαία αρχή πληρωμής, η οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός θα
βοηθήσει να καταγραφούν πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ημέρα απογραφής για τους δημόσιους υπαλλήλους και πως όσοι δεν είναι στη βάση δεδομένων και αποδειχτεί ότι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, «δεν θα πληρωθούν».

«Τις ευθύνες μου τις αναλαμβάνω πάντα, έστω με προσωπικό, πολιτικό κόστος όπως έκανα και τώρα», είπε ο κ. Παπανδρέου για να προσθέσει ότι ούτε μόνος του θα τα καταφέρει, ούτε θα τα καταφέρει μόνο με τους 15 υπουργούς της κυβέρνησης.

«Θα είμαι πάντα μπροστά, θα είμαι πάντα πρώτος στη μάχη, αλλά δεν θα τα καταφέρω, η χώρα δε θα τα καταφέρει, χωρίς εσάς, χωρίς τη δική σας ενεργή συμμετοχή, αν η αναγέννηση της Ελλάδας δε γίνει υπόθεση όλων μας, του καθενός μας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει έρθει η ώρα του φιλότιμου και του καθήκοντος, η ώρα της αφύπνισης των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας, του κάθε συνειδητοποιημένου και υπεύθυνου πολίτη, «του δημοσίου υπαλλήλου που παρά την περικοπή του μισθού του θα προσπαθήσει να κάνει όσο γίνεται καλύτερα τη δουλειά του για να βοηθήσει τη χώρα του και το κράτος να γίνουν καλύτερα» και «του επιχειρηματία που θα σκεφτεί πως το μέλλον του δεν περνά μόνο από την ατομική του ευημερία, αλλά και από την ευημερία της κοινωνίας».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «αναγκαιότητα» το όραμα της ανάπτυξης «για να βγούμε οριστικά από την κρίση και να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της υπανάπτυξης, της επιτήρησης, της παρακμής». Επισήμανε ότι οι λύσεις είναι μπροστά μας και πως αν τις αξιοποιήσουμε, μπορούμε να επανέλθουμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης πιο γρήγορα και να βγούμε πιο γρήγορα από την κρίση. Σε αυτό ενέταξε την αξιοποίηση της τεχνολογικής εξέλιξης στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες και σημείωσε ότι για την ανάπτυξη, ανανέωση, ανασυγκρότηση της Ελλάδας, τα εργαλεία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αλλά και των κοινωνικών δικτύων αποτελούν ευκαιρία «να κάνουμε bypass στη γραφειοκρατική αντίληψη».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι παρά την οικονομική στενότητα η κυβέρνηση θα επενδύσει στην πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες διότι με τη βοήθειά τους μπορούν να καταπολεμηθούν διαχρονικά προβλήματα όπως η εισφοροδιαφυγή, η σπατάλη, η αδιαφάνεια και η γραφειοκρατία.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι πέρα και πάνω από τη σχέση του κλάδου των επιχειρήσεων της πληροφορικής με το Κράτος, «μπορεί και πρέπει από μόνος του ο καθένας να αποτελέσει κοιτίδα ανάπτυξης και πηγή εισοδήματος για τη χώρα». «Άλλωστε, δεν είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχει για πάντα ένα ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτεί συνεχώς νέα έργα», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μερικούς από τους μεγάλους στόχους της κυβέρνησης, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που ήδη υλοποιείται, τη διάδοση της ευρυζωνικότητας και την εξασφάλιση της πρόσβασης όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων της χώρας στην ψηφιακή ανάπτυξη.

Άλλα σχέδια για τα οποία μίλησε ο κ. Παπανδρέου είναι η κάρτα πολίτη, το ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης καυσίμων, η παραγωγική λειτουργία πληροφοριακών συστημάτων νοσοκομείων και η οn - line παρακολούθηση προϋπολογισμού - του κράτους - του δημοσίου.

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αποτελεσματικότητα και πλήρη διαφάνεια των διαδικασιών διενέργειας των δημοσίων συμβάσεων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://allday-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου