'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Επιδρομή στις τσέπες μας από τον Σεπτέμβριο......

Τριπλό «ψαλίδι» στα εισοδήματα των πολιτών έρχεται τον Σεπτέμβριο. 

Επιστρέφοντας από τις διακοπές, χιλιάδες φορολογούμενοι θα βρουν στα γραμματοκιβώτιά τους την επόμενη «φουρνιά» των σημειωμάτων για την είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009, αλλά και τα πρώτα για τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) που αντικαθιστά το ΕΤΑΚ. Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται (κατά πάσα πιθανότητα) η μετάταξη του 30% των βασικών υπηρεσιών και προϊόντων καθημερινής διατροφής από τον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 23%.

Παράλληλα, οι γονείς εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς θα «νιώσουν» στην τσέπη τους την τελευταία αύξηση του ΦΠΑ (από το 21% στο 23%) που ισχύει από τον Ιούλιο.

Η κυβέρνηση αναμένει τον Σεπτέμβριο ανάκαμψη εσόδων από τον φόρο εισοδήματος σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και τον νέο αυξημένο ΦΠΑ. Λίγο αργότερα, στις αρχές Οκτωβρίου, το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα «φωτίσει» τις λεπτομέρειες των νέων εισπρακτικών μέτρων του 2011, όπως η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η φορολόγηση των αυθαιρέτων και τα νέα, «πράσινα» όπως όλα δείχνουν, τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα. 


ΠΗΓΗ:   http://otwnagrafwn.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου