'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ!

Στη φωτογραφία που βλέπετε δίπλα και η οποία είναι από πρωτοσέλιδο τουρκικής εφημερίδας ούτε ένας από το πράγματι μέγα πλήθος που βρέθηκε στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά δεν κρατά μία Ελληνική Σημαία. Αντίθετα, στις φιέστες που κάνουν οι μουσουλμάνοι στην δική μας Θράκη, την ελεύθερη Ελληνική Θράκη, είναι πανταχού παρόντες οι τουρκικές σημαίες. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι ο Βαρθολομαίος ....

προσευχήθηκε και για τους Τούρκους σουλτάνους, που «προστάτευσαν» την Μονή. Αντίθετα, δεν προσευχήθηκε βέβαια για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, ούτε για τον Εθνομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης, ούτε είπε λέξη για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Όλα καλά, λοιπόν, για την Τουρκία. Άλλωστε το είπε και ο ίδιος ο Ερντογάν χρησιμοποιώντας την εξής χαρακτηριστική φράση: «Τι χάσαμε; Τίποτε!»
Με πηχυαίους τίτλους σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος παρουσίασε στα πρωτοσέλιδά του την Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι της Παναγιάς της Σουμελά. Με τίτλο τη φράση «Ιστορικό γεγονός», η Hurriyet έχει εκτενές ρεπορτάζ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ενώ φιλοξενεί στην πρώτη της σελίδα και τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ότι είναι «σημαντική (η Θεία Λειτουργία) για τις σχέσεις των δύο χωρών και αναδεικνύει ένα πνεύμα συνεργασίας των λαών». Η Radical δημοσιεύει ακόμα και τη δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι οι «προσκυνητές ήρθαν, έκαναν τη Λειτουργία τους και προσευχήθηκαν». «Τι χάσαμε;» αναρωτιέται ο Ερντογάν, απαντώντας έτσι στην κριτική εθνικιστικών κύκλων που τον κατηγορούν ότι δημιουργεί εθνικό πρόβλημα εις βάρος της Τουρκίας. H Milliyet δημοσιεύει, επίσης, την είδηση με τίτλο «Στη Σουμελά προσευχή και για τους 9 Σουλτάνους», αναφερόμενη στην ομιλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα Τουρκικά. Εκεί είπε ότι οι εν λόγω σουλτάνοι προστάτεψαν το μοναστήρι.
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την ιστορική Θεία Λειτουργία στη Μόνη Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, 88 χρόνια μετά δήλωσε: «Αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον Έλληνα πρωθυπουργό "πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα" αυτό μπορούμε και το κάνουμε χάρις στα βήματα που έχουμε κάνει» είπε. «Τι χάσαμε;» πρόσθεσε με νόημα;.


hellraiser
http://ksipnistere.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου