'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Εννέα χρόνια χωρίς τον Ν. Γκούμα…

Εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την μέρα που ο Νίκος Γκούμας άφησε την τελευταία του πνοή. Ο ιστορικός πρόεδρος της ΑΕΚ έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια, για να πάει να συναντήσει τον φίλο του, τον άνθρωπο που συνέχισε το έργο που είχε αρχίσει ο ίδιος… τον Λουκά Μπάρλο.
Ο «Πατριάρχης» των κιτρινόμαυρων  και ο Λουκάς Μπάρλος έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομα τους στην ιστορία της ΑΕΚ. Δύο άνθρωποι που έδωσαν τα πάντα για να κάνουν το σύλλογο πρώτο. Δυστυχώς στη νεότερη ιστορία της ΑΕΚ λείπουν τέτοιες ιστορικές μορφές. Δύο άνθρωποι που δεν ήταν απλά πρόεδροι αλλά ήταν Αεκτσίδες που έβαζαν την ομάδα πάνω από προσωπικά συμφέροντα. Η περιουσία τους άνηκε στον «Δικέφαλο» και η κληρονομιά τους είναι η θέση που έχουν στις καρδιές των φιλάθλων της ΑΕΚ.

Για τις ιστορικές μορφές της «Ένωσης» μίλησε σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα sport-fm.gr ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της ΑΕΚ, Μίμης Παπαϊωάννου. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θυμάται τους μεγάλους προέδρους όπως τους έζησε και δεν φοβάται να κάνει μια σύγκριση με τους σημερινούς προέδρους:

«Ο Νίκος Γκούμας ήταν ο άνθρωπος που με έφερε στην ΑΕΚ. Υπήρχε μια οικονομική διαφορά 25.000 δραχμών με τη Νικομηδεία Βέροιας όπου αγωνιζόμουν και την κάλυψε ο ίδιος για να γίνει η μεταγραφή, ενώ όλοι του έλεγαν “δεν θα παίξει, ασ’ τον στο χωριό του”. Τον θυμάμαι σκαρφαλωμένο στα κάγκελα του γηπέδου, να βάφει μαζί με τους εργάτες. Την πρώτη χρονιά μου, το 1963, πήραμε το πρωτάθλημα μετά από 23 χρόνια και έκλαιγε στα αποδυτήρια μαζί με τα άλλα παιδιά. Εγώ δεν καταλάβαινα γιατί έκλαιγαν ενώ είχαμε κερδίσει και απορούσα», ανέφερε για τον «Πατριάρχη» για να συνεχίσει με τον μεγάλο Μπάρλο:

Λουκάς Μπάρλος
«Ο Μπάρλος σκίστηκε για την ΑΕΚ, έβαλε όλη την περιουσία του για τον σύλλογο. Την ημέρα που ήρθε τον κοιτάγαμε με μισό μάτι, γιατί μας είπε απλά “εγώ ήμουν Άρης, αλλά είμαι πρόσφυγας και θα παλέψω για την ΑΕΚ”. Μετά είπε δυο λόγια στους φιλάθλους και αποχώρησε και εμείς νομίζαμε ότι δεν ενδιαφέρεται. Τελικά αποδείχθηκε ότι αυτός ο άνθρωπος άλλαξε την ιστορία της ΑΕΚ». 
Στη συνέχεια ο Μίμης Παπαϊωάννου τόνισε τις διαφορές των σημερινών προέδρων, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα πρόσφατα επεισόδια στην Καλλιθέα:

«Είναι διαχειριστές. Δεν ενδιαφέρονται να βάλουν χρήματα στην ομάδα και δεν εννοώ χρήματα για ξένους παίκτες αλλά για να χτιστεί γήπεδο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το Ολυμπιακό Στάδιο πνίγει την ΑΕΚ. Χτίστε γήπεδο! Χωρίς αυτό δεν πρόκειται να ξαναπάρουμε πρωτάθλημα. Και ο Νικολαΐδης, που τον πιστέψαμε όταν ανέλαβε και λέγαμε “ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας και ξέρει τι σημαίνει ΑΕΚ” δεν έκατσε τελικά. Πούλησε τους παίκτες και έφυγε. Θέλεις να φύγεις, εντάξει, γιατί πουλάς όμως τους παίκτες; Πιστεύω πρέπει να βρεθεί ένας πρόεδρος σαν τον Γκούμα ή τον Μπάρλο, αλλιώς να προσπαθήσουν περισσότερο οι σημερινοί. Να είναι η ΑΕΚ δική τους και δική μας». 

 
«Ήταν το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να γίνει εις βάρος της ΑΕΚ. Πάνω που είχαμε αρχίσει να αισιοδοξούμε έγινε το κακό. Σέβομαι το ότι κάποιοι δεν συμπαθούν τον Μπάγεβιτς, δεν ξεχνούν ότι είχε πει “αν πάρουμε το Κύπελλο δεν φεύγω” και μετά πήγε στον Ολυμπιακό. Υπάρχει μια γραμμή όμως που δεν πρέπει να περνάνε και αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο. Και ο Μπάγεβιτς για το καλό της ΑΕΚ προσπαθεί τώρα». 


Γιάννης Σταυρουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου