'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Εθνικό σπορ η φοροδιαφυγή σε νησιά –θέρετρα

Η επιτάχυνση της είσπραξης των εσόδων, η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, η ενεργοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και το νομοσχέδιο για τους φορολογικούς ελέγχους, είναι στις προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, εν όψει και της ΔΕΘ. Όπως αποκάλυψε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕΓιάννης Καπελέρης, χίλιοι ελεγκτές του Σώματος θα διενεργούν σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά -με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά- έως το τέλος Σεπτεμβρίου, με στόχο την περιστολή της φοροδιαφυγής. Επίσης, έως το τέλος Αυγούστου η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται ότι θα έχει καταλήξει στη λίστα των αγαθών που δεν θα υπόκεινται στο χαμηλό
συντελεστή ΦΠΑ.

Στους ρυθμούς της ΔΕΘ, με γνώμονα την κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική για το επόμενο διάστημα, βρίσκεται η κυβέρνηση.
Η μείωση του ελλείμματος ως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, περνάει μέσα από την αύξηση των εσόδων και προς την κατεύθυνση αυτή θα ρίξει όλο το βάρος το οικονομικό επιτελείο. Στόχος είναι να εισρεύσουν στα ταμεία περί τα 26μισι δις το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Μοχλός για την άμεση τόνωση των εσόδων είναι η είσπραξη των οφειλών και η περιστολή της φοροδιαφυγής. Ήδη ως το τέλος Σεπτεμβρίου περίπου 1000 ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα κάνουν σαρωτικούς ελέγχους σε νησιά και τουριστικά θέρετρα, όπου ήδη έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες παραβάσεις. Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η μείωση των ακάλυπτων επιταγών, που δείχνει ότι υποχωρεί κάπως η ασφυξία στην αγορά. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τειρεσίας ΑΕ, στο 7μηνο του έτους, οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές περιορίστηκαν σε 1 δις. 90 εκατ. ευρώ από 2,1 δισ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου